okosotthon rendszer

Ha érdeklődünk az okos rezsicsökkentő módszerek iránt, akkor nem mehetünk el szó nélkül az olyan lehetőségek mellett, mint amilyen az okosotthon rendszer segítségével üzemeltetett hűtési és fűtési rendszer.

Energiatakarékosság, kényelem és egyéni beállítások – alighanem mindenki ezekre vágyik leginkább, ha a lakás ideális hőmérsékletének kialakításáról van szó. Mindezt az okosotthon egy csapásra megoldja. Lássuk, mi mindenre képes még!

Okos hűtés és fűtés

A Nective Smarthome rendszerével a hűtés és fűtés vezérlése könnyedén kivitelezhetővé válik. Képzeljünk csak el egy otthont, ami teljes mértékben a kényelmünkre van szabva. Mindig ideális hőmérsékletű, mégsem pazarolja feleslegesen az energiát.

Mindehhez azonban nincs szükség arra, hogy naponta többször manuálisan mi magunk gondoskodjunk a megfelelő működésről. Ha okosotthon szisztéma üzemel az ingatlanban, biztosan nem kell visszafordulnunk az utca végéről, mert elfelejtettük kikapcsolni a klímát vagy a termosztáton a fűtést.

Automatikusan, távolról irányíthatjuk az otthonunkat

A Nective rendszerét nagyon könnyű beállítani, s ehhez programozó munkájára sincs szükségünk, ennek megfelelően rengeteg költséget megtakaríthatunk. Egy mobiltelefonra letölthető, s azon keresztül vezérelhető applikáció lesz segítségünkre a komplett ingatlan irányításában, ahol az előre megírt programok és a felhasználóbarát kezelőfelület mindenki számára egyszerűvé teszi ezt a feladatot.

A mobil app azt is lehetővé teszi, hogy az épülettől távol, akár a munkahelyről, akár útközben vagy egy nyaralás, utazás során is vezérelhessük az okosotthon rendszerbe integrált egységeket.

Természetesen nemcsak otthonra érdemes telepíteni, habár nem utolsó szempont, hogy ha váratlanul előbb érünk haza valahonnan, akkor is optimális hőmérséklet fogad majd minket.

Ennél azonban fontosabb szerepet kaphat például a hétvégi kisházban vagy nyaralóban, ahol indulás előtt vagy útközben is változtathatunk az egyébként ideális beállításokon, s felfűthetjük vagy lehűthetjük az ingatlant, mire megérkezünk.

Helyiségek szerint is rendelkezhetünk

Az energiatakarékosság szempontjából nemcsak az ideális időpontokat érdemes meghatározni, hanem akár azt is, hogy az egyes helyiségekben, szobákban milyen hőmérséklet uralkodjon.

Aludni például kellemesebb egy hűvösebb szobában, ellenben a fürdőszobát akkor fogjuk megfelelőnek találni, ha melegebb a levegő. Ehhez hasonlóan az egyes családtagok igényei is eltérőek lehetnek, amelyet ezen a módon könnyedén ki lehet elégíteni.

Jobb energetikai minősítés

Amennyiben idővel felmerül az ingatlan értékesítése, jó, ha tudjuk, hogy az okosotthon rendszer befektetésként is működik, hiszen értéknövelő tényező.

Nem beszélve arról a szempontról, hogy az energetikai minősítésen maximumot is elérhetünk, ha a helyiségenkénti fűtés is megvalósított. Ez szintén emeli az épület árát, sőt, az eladhatóságon is hatalmasat lendít.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom