angolkert

Az angol kertek jellemzője, hogy ezekben nagyon sok a virág, az ágyások nagyon be vannak ültetve növényekkel, valamint az ösvények kanyarognak az ágyások között. Sok az illatos virág a konyhaajtó körül és a melléképületek környékén is.

Szinte nincs kihasználatlan terület, a gyep nem főszereplő, csak kiegészítő elem. A kert vázát a fák és a bokrok adják, nincsenek üres foltok, az ágyások dúsan beültetve egy szín több árnyalatával, évelővel, hagymás és egynyári növénnyel.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan hozhatsz létre magadnak hagyományos angol kertet!

Kialakítási tanácsok

Sok mindenre kell figyelni, ha angol kertet szeretnél magadnak otthonra. A továbbiakban részletesen beszámolunk arról, mire érdemes ügyelned.

  • Az egyik legfontosabb rendezési elv, hogy minden növényt oda ültess, ahova való, a napos helyet kedvelőt ne akard az árnyékba dugni.
  • Készíts az ültetés előtt tervet a kert kialakításáról, főbb vonalairól, szélvédett, napsütéses helyekről. Fontos tudni mikor, mennyi ideig süti a nap az adott területet.
  • Cseréld évelő növényeket a szomszédokkal, ismerősökkel, barátokkal. Sokat megtakaríthatsz te is és ők is a cserével.
  • Ha valamelyik növény nem érzi jól magát, ültesd máshova, vagy cseréld el.
  • Ha szeretnéd átültetni valamit, jelöld meg, mert az őszi, tavaszi munkáknál elfelejtődik.
  • Vegyél a talajnak megfelelő műtrágyát úgy, hogy megállapítod a pH tartalmát, pH mérő papírral.
  • Minden erre alkalmas hulladékból, konyha hulladék, zöldség, gyümölcs, kávézacc, fűkaszálék, levelek, készíts komposztot, kiváló ültetőközeg lehet belőle.
  • Ha jövet-menet gazt látsz, húzd ki, így nem kell sokat evvel külön foglalkozni.
  • Szedj a virágokból a lakásba, a kerti asztalra, mert jó hatással van a lelkedre és az otthonodat is széppé teszi.
  • Helyezz ki egy asztalt, egy padot, egy széket egy árnyas helyre és ne csak dolgozz kint, a pihenés sem árt.

Tanulás a kertben?

Igazából, ha a fizikai munka után elfáradsz, a szellemi munkát már a hintában is elvégezheted, legyen az rejtvényfejtés, esetleg nyelvtanulás. Ma már ahhoz sem kell eljárni a nyelviskolába, hogy a mindenhol általánossá váló angol nyelvet megtanulj, mert lehetőség van az online oktatásra is, így akkor, és ott tanulhatsz, amikor csak akarsz.

Az órarend is a saját igényeidet tükrözheti, hiszen te magad állítod össze, hogy mikor mennyit akarsz az angol nyelvvel foglalkozni. Arról nem is beszélve, hogy az angol nyelv elsajátításával az angliai növénytermesztés, kert kialakítása, kert tervezés angol nyelven előbb elérhető mint magyarul.

Tanulj online tanfolyamon angolul és sajátíts el minden fontos kertészeti kifejezést.

Összegezve: Az angol kert kialakítása egyszerre több munka, mint az általános kert divat manapság, de ha kialakítod, akkor viszonylag jól rendben tarthatod. Nem csak a fűnyírással kell foglalkoznunk mert a fű nem játszik főszerepet ebben a kertben.

Viszont mindig nyílik valamilyen növény, a kanyargó ösvényektől és a futó növényektől egészen a kerti tavacskáig, minden kertészeti elem megtalálható az angol kertben. Még a pihenőhelyek is, ahol hódolhatsz az angol nyelv iránti érdeklődésednek is.

Kép forrása: Freepik.com / Szerző: Freepik

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom