purhab szigetelés

Az energiaárak nagymértékű emelkedése miatt mindenki elgondolkodik azon, hogy hogyan tudna spórolni a gázzal és az árammal. Az eddigi számlák akár a sokszorosára is emelkedhetnek, így mindent meg kell tenni a fűtési költségek csökkentése érdekében. A megoldás mindenképpen a szigetelés lenne, de előbb látni kell hol szökik el az energia.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan óvhatod meg a családi kasszát a drága rezsitől. Kitérünk arra, hogy Sopron és környékén a purhabszigetelés szakembertől is kérhető.

Hol szökik el a meleg?

Erre a kérdésre a választ egy szakértői hőkamerás felmérés adhatja meg. Természetesen lehet kamerát bérelni is de a szakember véleménye nélkül nem biztos, hogy sokat léptünk előre, hiszen egy hőtechnikai mérnök tudását nem nagyon lehet pótolni csak az eszközzel. Általában a házak hőtechnikai tényezői teljesen egyediek.

Gázszámla átvizsgálása

Azt kell megnézni mennyi az olcsó gáz mennyisége, hogy ne kelljen a hétszeres árat fizetni a gázért. A fogyasztási jelleggörbe alapján figyelni kell a havi maximum gázfogyasztást, hogy az ne haladja meg az olcsó áron fogyasztható gáz mennyiségét.

Sajnos, ha régebben épült családi házat kell felfűteni, az azt jelenti, hogy a megengedett értéket biztosan túl fogjuk lépni. Hogy tudnánk változtatni ezen a tényen?

Mit tudunk tenni a rezsi emelkedése ellen?

  1. Pontosan meg kell állapítani a fogyasztásunkat egy hőkamerás állapotfelméréssel.
  2. Az alap szigeteléseket el kell végezni, ablaktokban, padlástérben, miután a régebben épült házak födém része minimális szigetelést tartalmaz.
  3. Természetesen megbízhatunk egy céget ha megtehetjük, hogy szórt purhabbal szigeteljék le a padlásunkat. A purhab szigetelés lépésálló, terhelhető, szilárd borítás, egészségre ártalmatlan, nincs hőhíd és páralecsapódás, vízálló.
  4. A nyitható padlásfeljárót szigetelni kell.
  5. Ablakok, kültérre nyíló ajtók szigetelése vagy cseréje.
  6. Ha az egész ház külső szigetelése nem megoldható, akkor legalább az északi és a nyugati falat lássuk el szigeteléssel.
  7. Fűtés rendszeren belül csökkenteni kell a gáz fogyasztását, kiegészítő fűtéssel, ami fával és villannyal lehetséges, ezért a legjobb módszer az olcsó gázzal fűteni a határértékig majd pedig efölött fa vagy villany fűtést alkalmazzunk. Áramra kivetítve ugyancsak előbb a határértékig fűteni, majd pótolni más fűtőanyaggal.
  8. Természetesen a napelem a legjobb megoldás, csak az a kérdés, hogy be tudunk-e ruházni több millió forintot a napelem telepítésére, ami 6-8 év alatt megtérül és utána ingyen van az áram.

Összegezve

Elmondhatjuk, hogy a rezsi csökkentésének az egyik eszköze, hogy először el kell fogyasztani az olcsó gáz és áram mennyiségét a határértékig, majd utána más alternatívával pótolni azt, a szigeteléseket elvégezni, hogy megakadályozzuk a meleg levegő szökését a padláson keresztül.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom