baba

Amennyi örömet tud adni egy gyermek, épp annyi nehézséggel is szembesülhetünk a cseperedése során. Megijedni azonban nem kell, hiszen okosan, szeretettel támogatva a kicsik hamar túllendülnek minden nehézségen.

A leggyakoribb nehézség, avagy amikor borul az alvás

Alighanem eleve a leggyakoribb panasz az édesanyák részéről a kicsik alvásával kapcsolatos. Sokat segíthet, ha már kezdetektől a Bubbaland.hu imádnivaló babafészkeivel felszerelkezve vágunk bele a nagy kalandba, hiszen ezekkel eleve rengeteg probléma jelentkezését megelőzhetjük.

A babafészek ugyanis egy igazi kuckó, amit kifejezetten a csöppségek kényelmére terveztek, s lágyan körülöleli őket, így már az első pillanatoktól használhatjuk, szerethetjük. Pont, ahogy a kis manók is fogják.

Ráadásul ez a kuckó bárhová magunkkal vihető, így akár a lakáson belül, akár vendégségben vagy utazáson nagy hasznát vehetjük, hiszen egyszerűen becsomagolhatjuk vele az otthon illatát és a kis pici kedvenc fekhelyét. Na de mi is az a növekedési ugrás, és miért segíthet ilyenkor is a babafészek?

Ezt érdemes tudni a növekedési ugrásról

Az első életév során ez az esemény többször is bekövetkezik, hiszen nagyon gyorsan gyarapodnak a csecsemők, amihez emellett a képességek elsajátítása és a testi változások megjelenése is sokszor hozzákapcsolódik. Számíthatsz rá a 10. nap környékén, a 3. és a 6. héten, de a 3., valamint a 6. hónap is jellemzően fejlődési és növekedési ugrás jegyében zajlik.

A fejlődés ilyenkor akár egyik napról a másikra is igen látványos lehet. Ilyenkor felborulhat az addigra akár már kialakult alvási rutin, s nyugtalanná válhatnak az éjszakák.

Mivel a babafészkek pontosan a nyugodt alvást segíti, ezért könnyebben átvészelhetjük vele a kritikus időszakokat. Természetesen más módon is érdemes megkönnyíteni a kicsik, s ezáltal gyakorlatilag az egész család életét a nehéz napokban, hetekben.

Így segíts a babának

Az egyik, hogy ilyenkor gyakoribb szoptatásra vagy etetésre lehet szükség, hiszen a fejlődéshez rengeteg energia kell. Figyelj oda a pici jelzéseire, s nyugodtan adj neki többször tápszert, illetve tedd mellre gyakrabban!

Még ha átmenetileg kudarcnak is érzed az altatási szokásaitokat, próbáld megőrizni a rutint, hiszen így könnyebben rázódik vissza majd az élet az eredeti kerékvágásba. Próbálj nagyon türelmes és gyengéd maradni, hiszen nem egy állandósult állapotról van szó! Ha elveszíted a nyugalmadat, a kicsinek még nehezebbé válik a megnyugvás.

Éppen ezért amellett, hogy fokozottabban ügyelsz a baba igényeire a kritikus időszakban, ne felejts el gondoskodni saját magadról sem! Kérj segítséget, ha szükséges, illetve támogatást ahhoz, hogy maradjon időd alvásra, pihenésre és feltöltődésre is. Hiszen ismered a mondást: boldog anya = boldog baba.

Kép forrása: Getty Images

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom