autofestekszeged.hu

Biztonsági okokból elengedhetetlen, hogy tisztán tartsd a szélvédődet. Ráadásul, ha eltávolítod a különböző csíkokat és szennyeződéseket, kevésbé fáradsz el vezetés közben, és az autód kinézetén is sokat fog dobni a tisztaság. Cikkünkből megtudod, hogyan végezd el ezt a műveletet.

Milyen sorrendben haladj?

Először a külső részét érdemes megtisztítanod, így amikor a belső oldalhoz érsz, jól láthatod az ottani foltokat, szennyeződéseket. Fentről lefelé haladj, és fontos, hogy az ablaktörlők gumijáról se feledkezz meg!

Ezek a felszerelések szükségesek hozzá

Az üvegfelületek tisztításához nem elegendő a megfelelő tisztítószer: mikroszálas törlőkendő és különböző lehúzók használatával érhetjük el a megfelelő eredményt. A tisztítás után vízlepergető réteget is hasznos felvinned a felületre.

Mik a tisztítás lépései?

  • Először, amint írtuk, a külső oldallal érdemes foglalkoznod. Öblítsd le vízzel, majd egy puha sörtéjű kefével állj neki a tisztításnak. Az ablaktörlő lapátokat mindenképp hajtsd fel, hogy egyrészt az egész felülethez hozzáférj, másrészt, hogy azok gumi részeit is meg tudd tisztítani. A lapátokat pár évente javallott lecserélni, de jelentősen meghosszabbíthatod az élettartamukat, ha tisztán tartod őket.
  • Ha a makacsabb szennyeződéseket, rátapadt rovarokat eltávolítottad, töröld szárazra a felületet, és folytasd a tisztítást egy ablaktisztító szerrel és egy kendővel. A polírozásnál is hasznos mikroszálas kendő kiváló hatásfokkal tisztítja az üveget. Segítségével tisztára és fényesre törölgetheted a vegyszeres szélvédőt. Mindig fentről lefelé haladj, majd ha végeztél, egy papírkendővel foltmentessé teheted a felszínt.
  • Ha waxot, páramentesítőt vagy vízlepergető folyadékot is fel szeretnél vinni a felületre, azt mindig körkörös mozdulatokkal érdemes megtenned, hogy egyenletes réteget alkothassanak.
  • Ha kívül végeztél, elkezdheted a belső oldalt is foltmentessé varázsolni. Az ujjlenyomatok, tapadókorong lenyomatok és zsírfoltok nagyban megnehezíthetik a kilátást. Ehhez a legjobb, ha újra a mikroszálas törlőkendőt veted be. Elég tiszta vízzel használnod, de ha szükséges, itt is bevethetsz különféle tisztítószereket. Ha ezekhez folyamodsz, mindenképpen ügyelj rá, hogy ne permetezd őket a beltér egyéb felületeire, mert károsíthatják vagy csúszóssá tehetik a műanyag és bőr borításokat.
  • Miután befejezted a tisztítást, ne felejtsd el feltölteni az ablakmosó folyadékot sem, hogy menet közben is legyen lehetőséged a kilátás fenntartására.

Ezt a munkát érdemes szép, napos időben végezni. Így nemcsak kellemesebb lesz a szabad ég alatt eltöltött idő, de jobb hatásfokkal is jár, hiszen jobban látod, hogy mit csinálsz.

Csapadékosabb időjárás esetén, illetve, ha sokat járunk az autóval, érdemes akár heti rendszerességgel elvégezni a fentieket.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom