kerti bútor
kerti bútor

Kép forrása: Pixabay.com

Tombol a nyár a családi összejövetelek, kerti partik időszaka, amikor a kert és a terasz szinte átveszi a családi ház helyiségeinek szerepét, egyszerre funkcionál nappaliként és étkezőként is. Ahhoz, hogy igazi élmény legyen a közös program és maximális kényelemben teljen, megfelelő bútorokra is szükség van.

A kerti bútorok választéka szinte végtelen legyen szó a választható stílusokról, anyagokról, valamint a garnitúrák darabszámáról. Cikkünkben néhány egyszerű tanácsot gyűjtöttünk össze a kerti bútorok kiválasztásához.

Mennyien használjátok a kertet, teraszt?

Ha a kerti bútor, étkező bútorként is funkcionál majd a későbbiek, fontos, hogy kényelemben tudjátok elfogyasztani az ételt, elegendő hely jusson mindenki számára.

Az üzletek kínálatában jellemzően 2-12 fős garnitúrákkal találkozhatsz. Vásárlás előtt gondold át, feltehetően mekkora vendégseregre lehet majd számítani 1-1 összejövetel alkalmával.

Mekkora helyed van a bútor számára?

kerti bútor

Kép forrása: Pixabay.com

Az előbbiekkel részben összefügg a bútor helyigénye is. Egy nagyobb családra tervezett kerti bútor garnitúra, jelentős helyet foglal el a használat során, sőt olyankor is, ha tárolni kell valahol.

A helyigénynél fontos megemlíteni azt is, hogy a bútordarabok elhelyezése után is legyen elegendő hely, kényelmesen lehessen mozogni a bútorok között.

Milyen stílusú a ház és a kert?

Rengeteg féle anyagú, színű és stílusú kerti bútorból választhatsz az üzletek kínálatában. Nézd meg milyen anyagok és színek dominálják az otthonod, milyen stílusú növények vannak a kertedben, milyen építőanyagokat, kiegészítőket vásároltál eddig és ezekhez illő bútort válassz.

Mennyi időt szeretnél tölteni a bútor karbantartásával?

kerti bútor

Kép forrása: Pixabay.com

A bútor anyaga nem csak a bútor stílusát, kényelmi fokát és tartósságát határozza meg, hanem azt is, hogy szükség van-e karbantartásra, továbbá hatással van arra is, hogy mennyire egyszerűen tisztítható az adott bútor.

A természetes kerttől idegen fröccsöntött bútor, az erős sugaraktól kifakul, állaga romlik, idővel elszíneződik, a polyrattan már jóval ellenállóbbnak számít és vízzel tisztítható.

A különböző fémekből készült bútorok felforrósodhatnak, hűvös időben viszont nagyon hidegek, a burkolatot is felsérthetik, ha mozgatják őket, előnyük viszont, hogy szinte nem igényelnek karbantartást.

A fa kerti bútorok, szépen simulnak a természetbe, harmonikus egységet képeznek a kerttel, ugyanakkor mindenképpen karbantartást igényelnek (pl. favédelem, pácolás, olajtelítés), ahhoz hogy sokáig szépek maradjanak. A keményfából készült bútorok jóval ellenállóbbak, mint a puhafa bútorok, de ezeknél sem lehet megúszni a karbantartást.

Bízunk benne, hogy cikkünk hasznos volt számodra is és megkönnyítettük a megfelelő bútor kiválasztását.

Képek forrása: Pixabay.com

Forrás: Store11

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert