szobanövény
szobanövény

Kép forrása: Pixabay.com

Ingatlanunkat, akár béreljük, akár már meg is vásároltuk, mindannyian szeretnénk a lehető legotthonosabbra berendezni annak érdekében, hogy igazi otthonunkká válhasson.

Az ingatlanok nézegetése során biztosan mindenkivel előfordult már, hogy a lakás minden egyes szegletébe bele képzeltük álom lakásunk holmijait, annyira tetszett. Ezzel a témával kapcsolatban adunk ma tanácsokat, megmutatjuk miként vihetjük közelebb otthonunkhoz a természetet.

Vigyél fényt otthonodba!

A természetet számtalan módon  bele tudjuk csempészni életünkbe. Az első, melyet kiemelnénk nem más, mint a fény. Ez talán az egyik legegyszerűbb dolog, amit tehetünk. A természetes fény sokat dobhat egy lakás hangulatán.

Merjük elhúzni a függönyöket és engedjük be a napsütést otthonunkba! Így a természetes fény által kivilágított szobáink sokkal otthonosabbá válhatnak.

Használj természetes anyagokat!

A második tipp, melyet említenénk a természetes anyagok házunkban. Ebben az esetben már sokkal nagyobb dolgokban is gondolkodhatunk. Példának okáért említenénk a fából készült bútorzatot vagy a fa padlót.

A legtermészetesebbnek tartott anyag a fa, mely lakásunk esztétikájához nagyon sokat hozzá tud tenni, valamint minősége is kiemelkedő.

Dobd fel otthonod növényekkel!

szobanövények

Kép forrása: Pixabay.com

Nem csak a bútorzatról beszélhetünk persze, hanem a növényekről is. A kis kaktuszoktól elkezdve, akár egy fa is megjelenhet otthonunkban, ami által egy természetes légkört biztosíthatunk.

Nem csak a cserepes növények, de a vázába tett virágok is hangulatosak, melyeket a lakás bármely pontjára helyezünk, biztos sikert aratnak. Vigyük be nappalinkba, szobánkba, akár konyhánkba is a kedvenc növényeinket, így mindennapi közérzetünk is jobbá válhat.

Használj természetes színeket!

Egy másik szempont, amit figyelembe vehetünk a színválasztás. Ha természetes elemeket szeretnénk otthonunkba vinni, akkor fontos, hogy a színeket is megfelelően válasszuk ki.

Szobáink színe nem csak kinézetüket, hanem hangulatukat is meghatározzák. A világos,  esetleg matt színek szobáinkat hangulatosabbá teszik és tágasabbnak fognak tűnni, míg a sötét színek a bezártság érzést kelthetnek bennünk, így kevésbé természetessé téve otthonunkat.

Kreatívkodj!

lakberendezés

Ahhoz, hogy otthonunk több naturális elemet tartalmazzon, nem muszáj ilyen nagyban gondolkodnunk. Egy kis kreativitással apró dolgokkal is feldobhatjuk lakásunkat. Egy jól bevált ötletet szeretnénk kiemelni, a köveket, valamint kagylókat.

Apró kavicsok, illetve kagylócskák csodákra képesek. Első sorban a kavicsokkal, kagylókkal díszített virágcserepekre gondolunk most. Sokat adhat, ha feldobjuk a lakást egy néhány természeti elemmel.

Ezek az apróságok nem mindenkinek tűnhetnek dekoratív elemnek, de ha valaki látogatja otthonunkat, biztosan megmosolyogja ezen kis hangulatos tárgyakat.

lakberendezés

Ha már a kis dekoratív elemeknél tartunk, szeretnénk megemlíteni a természeti elemeket ábrázoló dekorációt is. Itt szóba jöhetnek a növényeket megjelenítő díszpárnák vagy huzatok, melyek vidámsággal tölthetik meg otthonainkat. Ezen kívül a festmények is nagy szerepet játszanak.

Gondolhatunk akár egy növényt ábrázoló idézetes képre is, mely mostanában nagy népszerűségnek örvend, vagy akár klasszikus természetet ábrázoló képekre is, ízléstől függően. Akár utazásokról szóló képeinket vagy családi fotóinkat is feltehetjük, így még otthonosabbá varázsolva környezetünket.

Keress kertes lakást!

Ha pedig ez sem elég, érdemes lehet elgondolkodni álmaink ingatlanjának megvásárlásán vagy esetleg bérlésén. Ha már ingatlan kereséskor tudjuk, hogy egy természetközeli lakásra vágyunk, megéri kertes lakást keresni.

Bár egy kertes lakás bérlése drágább, mégis természetközelibb, mintha csak lakásunkat próbálnánk díszíteni naturális elemekkel. Ha időben kezdünk el keresgélni, biztosan találunk olyan kertes lakásokat, melyeket meg tudunk engedni magunknak.

Egy kerttel nagyon sok mást is tudunk kezdeni, mint csak lakásunk berendezésével. Nem csak hangulatos, de még a hobbinkká is válhat a kertészkedés. Egy kertben tudunk fákat, virágokat ültetni, akár tavacskát is kialakíthatunk vagy egy kis vízesést, szökőkutat.

lakberendezés

Termeszthetünk akár gyógynövényeket is és egyéb konyhába szükséges növényeket, így a vásárlás költségei is csökkenhetnek. Virágágyásainkat kidekorálhatjuk kis neon kövekkel és lámpácskákkal, melyek éjjel világítanak, kerti törpéket is bárhol elhelyezhetünk, valamint gyümölcsfákat is ültethetünk.

Kertünkben akár egy kis filagóriát is kialakíthatunk kemencével, mely egy nyári sütögetésre megteremti a tökéletes hangulatot. Ha valaki a családi hangulatot veszi figyelembe, akkor hintát, trambulint, esetleg még faházat is felállíthat, így gyerekeinek is boldogabbá teheti mindennapjait.

lakberendezés

Ezek voltak a mi tippjeink! Reméljük, segíthettünk ötleteket adni és így már könnyebben tudtok természetbarát környezetet teremteni otthonotokban, melyben még jobban érezhetitek magatokat. Ha nem kertes lakást szeretnétek választani, reméljünk, hogy a többi alternatív megoldás segítségetekre van!

Képek forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert