nappali

Habár a legtöbb bútoráruház ma már egytől egyig modern külsejű bútorokat árul, egy igazi modern kinézetű lakáshoz azt is tudni kell, hogy válogassuk össze őket. Külön-külön hiába dizájnos egy adott darab, ha az a többi bútorral nem illik össze. Cikkünkben olyan bútorokat gyűjtöttünk össze, amelyeket mind elhelyezhetsz otthonodban és amik modernné varázsolják azt.

Ágy, na de milyen?

Nehéz kérdés, mert rengeteg féle ággyal találkozhatunk a bútoráruházakban, és mind nagyon stílusos és modern. Ezt a kérdést így döntse el az, hogy neked melyik stílus tetszik a legjobban.

Egy letisztult, férfiasabb lakásba egy hatalmas, alacsony, sötét fakeretes ágy illik, míg egy kárpitozott ágy inkább elegánsabbá teszi a hálószobát és gyakrabban találkozhatunk vele egy igazi női lakásban. Az AMI bútorok webáruházban számos színben érhetők el kárpitozott ágyak, így szabadabban választhatod ki a lakásod stílusához passzolót.

Természetesen ezek egyike sem csak kifejezetten az említett nemekhez kötött. Stílusukban teljesen uniszex külsőt kapnak, így egy pár vagy egész család otthonában is jól mutatnak.

Olvasófotel

A nappalinak megvannak a klasszikus berendezési tárgyai: TV asztal, kanapé és könyvespolc. De nem feltétlenül kell megállni ennyinél. Egy bársony hatású olvasófotel ugyanis nagyon fel tudja dobni a helyiséget valamelyik sarokban. Ezek is több színben kaphatók, így értelemszerűen érdemes abban a színben beszerezni, amelyik egyébként is a nappali stílusának alapját képezi.

Modern konyha

Itt több mindent is összevonunk, hiszen ezek egységesen fognak modern képet alkotni. Ma már – és ez a legtöbb helyiségre igaz – attól modern az enteriőr, ha minden beépített és így el van dugva.

A beépített sütő, -mikrohullámú sütő és a konyhabútorból készült hűtőajtó mind megfelelően elrejti az adott háztartási gépet, éppen csak annyit megmutatva, amennyi segít, hogy ne a hűtőbe tegyük, amit a sütőbe akarunk és fordítva. A modern konyhabútorokon már fogantyú sincs, egyszerűen csak egy óvatos benyomással nyithatóak.

+1 Falszín

Habár nem bútor, jelentősen befolyásolja az enteriőr stílusát. Természetesen az a legfontosabb, hogy lakója jól érezze magát saját otthonában, így elsődlegesen nem is célunk megmondani, milyen színeket válassz. Sokkal inkább ötleteket szeretnénk adni, amennyiben neked nincs.

Ma már egyre kevésbé divatosak a nagyon élénk színek. A legtöbb modern otthonban kizárólag pasztellszínekkel fogsz találkozni: sárgával, krémszínnel, rózsaszínnel, barnával stb. Sőt, ezek is valószínűleg egy-egy kiegészítő formájában jelennek csak meg. A falakat ma már a legtöbb modern lakásban fehérre festik és egy-egy díszpárna, ágytakaró vagy olvasófotel rendelkezik csak színnel.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert