tapéta

Az, hogy mekkora az a hely, amit otthonnak nevezhetünk, egy olyan konkrét adottság, amit nem tudunk megváltoztatni. Viszont rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy a terek tágasabbnak érződjenek benne.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a lehetőségeket, amelyek bárki számára elérhetők, ha szeretnék kicsit komfortosabbá tenni a környezetet az otthonukban.

Vessük be a 3D-s tapéták erejét!

A tapetaposzter.hu 3D hatású öntapadó fotótapétáival igazi modern hangulatot varázsolhatunk a szobákba. Ezek olyan tapéták, amelyek képesek valódi térélménnyel elkápráztatni bennünket, így olyan módon növelhetjük meg a teret, amit más módszerekkel nem tudnánk elérni.

Megteremthetjük ugyanis azt az élményt, mintha egyenesen egy hosszan elnyúló virágzó lugas nyílna a szobánkból vagy éppen egy hosszú folyosó. De ha még ennél is modernebb hatásra vágyunk, választhatjuk valamelyik geometrikus mintát is.

Hagyományos tapétákkal is dolgozhatunk…

A tér tágasságát úgy is tudjuk fokozni, ha a tapétákkal játszunk egy kicsit. Választhatunk olyan darabokat, amelyek világos színükkel és letisztult mintáikkal növelik a térérzetünket nagyobbra. Ne feledjük a választás során, hogy az elért eredményeket az is befolyásolja majd, hogy mennyire süt be a nap az adott helyiségbe.

Amennyiben egészen kicsi szobával vagy egy garzonnal foglalkozunk, akkor döntsünk inkább olyan tapéták mellett, amelyeken nincsenek minták. Az egyszínű és minél világosabb árnyalatok fognak ezekben igazán jól mutatni. Ez a típus azért is jó ötlet, mert a lakásban lévő bútorok elrendezése nem fogja gátolni a tapéta mintáinak érvényesülését.

Ha ragaszkodunk a mintákhoz, akkor jó ötlet a hosszanti díszítések között keresgélni, és az apróbb mintázatokat előnyben részesíteni. Ebben az esetben viszont érdemes megfontolni, hogy csak egyes falakat tapétázzunk, hogy ne érjünk el túlzsúfolt hatást.

Válasszunk olyan falfelületet, amit nem takarnak bútorok, hogy jól mutasson a Fuchs Dekor Tapéta és Poszter Webáruházban rendelt tapétánk.

A berendezés és dekoráció is sokat számít

Egy kis alapterületű lakást nem érdemes túl sok dologgal telepakolni. Természetesen rakodóhelyre és tárolókra ilyenkor is szükségünk van, de ha a tágas tér érzetét szeretnénk minél jobban megteremteni, akkor érdemes egyrészt egészen a plafonig kihasználni a rendelkezésre álló helyet, s inkább nagyobb, a falba, háttérbe jobban beleolvadó szekrényekben gondolkodni. Egy sima fehér, akár fényes felülettel jobb eredményeket érhetünk el.

Ahogy a bútorokban is a visszafogottságot és a letisztultságot érdemes hangsúlyozni, úgy ezt az elvet érdemes követni a dekoráció tekintetében is. A kevesebb ebben az esetben néha több, hiszen egy-egy valóban jól megválasztott elemmel harmonikus és dizájnos enteriőrt alakíthatunk ki anélkül, hogy összenyomnánk vele a tereket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom