otthon

A divat az élet számolatlan területére hatást gyakorol, és ez alól bizony a kert sem kivétel. Időről-időre változik, de valójában felidézve az elmúlt évtizedek tendenciáit, bátran kijelenthető, hogy nincs új a nap alatt.

A veteményes manapság mindent visz!

Az ingatlanok kerttel egyre inkább keresettek, de nemcsak a környezet esztétikai értéke, hanem a föld méhében megbújó kincsek miatt. Egyre többen vállalkoznak arra, hogy saját zöldséges, fűszernövényes kertet hozzanak létre, így ellátva szűkebb-tágabb környezetüket friss élelemmel.

A hobbiszintű zöldség- és gyümölcstermesztés egyre jobban tudatos elhatározássá alakul, amihez nagyban hozzájárult a klímaváltozás is.

Mind többen döbbennek rá a saját termények különlegességére, az ízbeli különbségek erőteljes kontrasztjára és arra, hogy van, amire érdemes időt, energiát áldozni. A földművelés ezen fajtája elsajátítható bárki számára. A tapasztalat pedig a legértékesebb tudássá válhat.

Természetesen, túl a gyakorlati hasznon, a szépérzék kényeztetése is sokak által támogatott célkitűzés. A virágok, az évelő növények, az örökzöldek megjelenése kétségtelenül pozitívan befolyásolhatja a környezetet.

A szépség mindenkor emelő érzéseket teremt, ráadásul a virágok jelentékeny része megfelelő minőségű és mennyiségű fény, valamint csapadék mellett abszolút igénytelen, már ami a gondozást illeti.

A sziklakertek is nagyon népszerűek. Tény és való, hogy a kisugárzásuk nem mindennapi. Ellenben a szemeket vonzó látvány egyrészt létrehozása, másrészt fenntartása idő- és energiaigényes feladat.

Ha ez az, ami vonz, akkor jó, ha tudod, hogy a gondozás, karbantartás nem két másodperces hadművelet. Főleg, ha mindezt saját kezűleg kívánod megoldani. Nyilván a végeredmény különlegessége nem csekély kárpótlásként szolgálhat.

Az a szép zöld gyep…

Végül napjainkban a gyepszőnyeg kialakítása, ápolása is trendi időtöltés. Viszont a legtöbben alig látnak bele a munkafolyamatokba, azaz kevesen tudják, hogy mennyire felelősségteljes kihívás a füvesítés. Nem mindegy, hogy milyen magok kerülnek a talajba.

Nem mellékes az öntözés gyakorisága és minősége sem. A környezetben élő növények is befolyásolhatják a fű növekedését. A falevelek rögtön eltávolítandóak, mert az avartakaró alatt a fűszálak bepenészesedhetnek, miközben a nyáron ragyogó napfény égető jelenléte ellen nem védheti meg semmi a gyepet.

Szóval bőven akad rizikófaktor a témában, de ha mindez nem tántorít el a célodtól, akkor nem vitás, hogy ez a te utad.

Az eladó ingatlanok kerttel az udvaraik miatt válhatnak egyedivé és megismételhetetlenné. Az otthonosság egyik kétségtelenül beszédes fokmérője, hogy mi jellemzi a külső környezetet. Ami pedig külön jó hír a témában, hogy semmi sem tekinthető véglegesnek.

Még a betondzsungel is átalakítható természetes közeggé. Tehát ha ráuntál a veteményezésre, vagy ha pont most jött meg hozzá a kedved, akkor, ha az időjárás, a talaj típusa, és az egyéb külső tényezők támogatóak, bátran hozzáfoghatsz a teremtő megvalósításhoz.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert