fogászat

Napjainkban a legokosabb megoldás az elvesztett fogak pótlására az implantációs beavatkozás néhány fog érintettsége esetében, és teljes fogatlanság fennállásakor egyaránt. A speciális fogbeültetéses eljárásokkal az eredeti fogakhoz hasonló, gyönyörű eredmények érhetők el, mellyel garantált a magabiztos mosoly.

Modern fogászati megoldások

A teljesen fogatlan állcsonthoz fix híd készíthető 4-8 implantátum segítségével, ugyanakkor lehetőség van a fogak egyesével történő pótlására is, ilyenkor állcsontonként 12-14 implantátummal megvalósítva.

A Halász Klinika implantációs rehabilitációja megoldást nyújt teljes fogatlanság esetén is. A speciális technológiák lehetőséget teremtenek az azonnali terhelésre ideiglenes hidak által, mely tökéletes opció a csontpótlás elkerülésére, és általa a protézis is eldobható.

fogpótlás

Kép forrása: Fogpotlasklinika.hu

A teljes fogpótlás egy komplex, bonyolult beavatkozás, amelyhez megfelelő tapasztalat és felszerelés szükséges. Ezt biztosítják a klinika szakemberei, akik élen járnak a fogbeültetéses, implantációs eljárásokban.

A hosszú távú gondtalanság és a magabiztos mosoly elérhető a modern fogászati technológiáknak hála. A specialisták segítenek kiválasztani az ideális kezelési módot, az aktuális körülményeket és az egyéni igényeket is figyelembe véve.

Speciális fogpótlásokkal elkerülhetők a gyakori problémák

A fogpótlásoknál a leggyakrabban előforduló problémák a kerámia lepattanása, a törések és repedések. Mivel az implantátumok közelében nem találhatók érzékelő receptorok, így az agy a rágómozgásokat nem tudja ugyanúgy összehangoltan működtetni, mint korábban.

A rágóerő növekedésével és a kevésbé kontrollált rágómozgásokkal mindez visszatérő kellemetlenséggé válik. Egyedül speciális fogpótlásokkal és implantációs eljárásokkal küszöbölhetők ki ezek a problémák.

A hagyományos fogászati praxisokban, ahol kevés az implantáció, és nem erre specializálódtak, kevesebb ismerettel, és gyakorlattal rendelkeznek, mint a kifejezetten fogbeültetésekre szakosodott szakemberek.

A körülmények szerepe az implantációs eljárásokban

A fogak elvesztésekor viszonylag gyorsan elkezd sorvadni az íny, és a csontszövet. Más-más eljárási módot tesz lehetővé az éppen aktuális állapot, ezért érdemes mihamarabb belefogni a kezelésbe. Súlyosan elsorvadt csontszövet esetén komplex, többlépéses csontpótlásos-implantációs kezelések válhatnak szükségessé, azonban ez az út nem mindenki számára járható.

Szerencsére létezik megoldás a csontpótlást kizáró pácienseknek is, viszont minden esetben jobb eredményekkel lehet számolni, ha mielőbb cselekszünk. A szakemberek segítenek az adott állapothoz és a személyes igényekhez megfelelő beavatkozás kiválasztásában.

Nem szabad tehát feladni a vágyat a gyönyörű mosollyal kapcsolatban! A modern fogászati eljárásoknak köszönhetően a teljes fogatlanság is orvosolható, speciális implantációs technikákkal. A magabiztos, gondtalan mosoly hosszú távon is elérhető!

Képek forrása: Fogpotlasklinika.hu; Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom