ipari porszívó

Az ipari porszívó elnevezés hallatán talán meg sem fordul a fejünkben, hogy milyen előnyei lehetnek egy ilyen takarítóeszköznek otthoni környezetben. Miért is gondolnánk erre, hiszen manapság a kecses, vezeték nélküli álló porszívók és a jövőből ránk szabadult önvezérlésű robot porszívók hódítanak. Csak egyszer ellenünk ne forduljanak!

Mire képes egy ipari porszívó?

Kár lenne összehasonlítgatni a hagyományos háztartási változatokkal. Mintha Dávidot hasonlítanánk Góliáthoz. Kétségkívül teljesítmény tekintetében verhetetlen, ráadásul a legmakacsabb szennyeződésekkel is megbirkózik.

A szívóerejével szemben sem veheti fel a versenyt egy hagyományos modell, különösen akkor, ha egy száraz-nedves változattal vértezzük fel az eszköztárunkat, ami a folyadékok felszippantására is alkalmas a felépítéséből fakadóan.

Ha már ilyen nagyágyúnak számít, ami egyáltalán nem kerül többe, mint egy márkás, akkus, otthoni körülményekhez tervezett változat, akkor miért nem választ mindenki ipari porszívót otthonra?

Mert sokan a praktikumot helyezik előtérbe a kimagasló teljesítménnyel és a változatos funkciókkal szemben. Hiszen valljuk be, hogy magunk után húzva egy nagyteljesítményű változatot, úgy érezhetjük, hogy R2-D2, a népszerű asztrodroid követ minket hűségesen.

De akkor kinek ajánlott egy ipari porszívó otthonra?

Akik szeretnek barkácsolni és elegendő hellyel rendelkeznek a tárolásához, azoknak tökéletes megoldást jelent. Sokan saját maguk szeretik elvégezni a felújítási munkálatokat.

A takarításhoz ilyenkor elengedhetetlen egy ipari porszívó, mert a törmelék és a falak csiszolásából, fúrásából, vágásából származó finom porszemcsék azonnal eltömítik a hagyományos porszívók szűrőjét.

De miért kéne por keletkezzen az ilyen munkálatok során, amikor az ipari porszívót csatlakoztathatjuk a szerszámgépekhez, nem beszélve arról, hogy már akkus kivitelben is beszerezhetőek, ezért a mindenbe beleakadó vezetékek sem jelentenek akadályt.

Az automatikus indítás funkció legmodernebb formája a bluetooth-on keresztüli csatlakozás. Ahogy elindul a szerszámgép, az ipari porszívó vezetéknélküli kapcsolaton keresztül érzékeli azt és bekapcsol.

A porgyűjtő tartály ürítésére sincs olyan gyakran szükség a nagyobb űrtartalom miatt, ráadásul ezeknek a gépeknek egy része öntisztító szűrőrendszerrel van ellátva. Egy gombnyomás elég a filter tisztításához.

Érthető, hogy nem mindig logikus döntés egy hagyományos porszívó helyett, egy ipari változatot választani otthonra, viszont egy meglévő ipari mellé egy háztartási modell már tényleg feleslegesnek tűnhet.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom