jakuzzi

Sokak nagy vágya, hogy legyen egy saját jakuzzijuk a kertben, a teraszon vagy éppen a tetőn. Arról azonban a legtöbben hajlamosak elfeledkezni, hogy a jakuzzit nemcsak használni kell, de karbantartani és rendszeresen tisztítani is.

Fontos a helyes vízkezelés

A jakuzzi vizének kezelése kapcsán legtöbbünknek a klór fürdővízhez adagolása jut eszünkbe, hiszen a klórt alapvetően összekapcsoljuk a tisztasággal és a fertőtlenítéssel, mint tevékenységgel.

A klór azonban igen agresszív szer, amely a gyermekek és a felnőttek bőrét is egyaránt sértheti. Nem mellesleg szörnyű szaga van. A víz kezelése természetesen, vegyszerek használata nélkül is megoldható.

Klórmentes, szerves összetételű vízkezelővel egyszerűen tisztán tartható a medence vagy a jakuzzi, és még a kellemetlen szagoktól is megszabadulhatunk a segítségével. A vizet puhán tartja, így az egyáltalán nem irritálja még az arra érzékenyek bőrét sem.

Egy sokoldalúan használható, környezetbarát vízkezelő nem csak a fürdőzők bőrét, de a jakuzzi alkatrészeit és párnáit is védi azzal, hogy meggátolja a vízkő lerakódását, és nem sérti fel az anyagukat. Az átlagosan 2-4 havonta végrehajtott vízcsere helyett a jakuzzi vize így jóval hosszabb ideig is használható és kellemes marad.

Ha tovább szeretnénk fokozni az élvezeteket és feldobni a medencézés hangulatát, különleges illatúvá is varázsolhatjuk a vizet, mégpedig erre szolgáló illatpárnák segítségével.

Ezek 100% illóolajból állnak, nem tartalmaznak alkoholt és mesterséges anyagokat, így nem okoznak szennyeződéseket vagy lerakódásokat sem a vízben, sem pedig a medence falán.

A Gastro Bolt a vízkezelő és az említett parfüm mellett számos más, medencére és jakuzzira tervezett termékkel várja az érdeklődőket. Amennyiben szeretnénk minden szükséges eszközt beszerezni, érdemes egy ilyen kellékeket tartalmazó, komplett csomagra szert tenni.

A szűrőtisztítás kihagyhatatlan lépés

A vízkezelésbe bizony a szűrő tisztítása is beletartozik. A nem megfelelően karbantartott szűrők rendellenesen működhetnek, azaz előfordulhat, hogy nem szűrik majd meg a vizet. Mivel a szűrők speciális gyapjúból állnak, különféle baktériumok, zsírok, olajok és egyéb szennyeződések telepedhetnek meg rajta.

A tökéletes tisztítás érdekében érdemes erre a célra kifejlesztett, jakuzziszűrők tisztításához való szűrőtisztító szert használni. A szert kezdetben hetente, majd 2-3 hetente elegendő alkalmazni akként, hogy a szűrőket vízbe helyezve adjunk hozzá az oldatból és hagyjuk hagyni 12 órán keresztül, végül öblítsük le.

A szűrők a nagyobb méretű szennyeződésekkel – például kavicsokkal, levelekkel, fűvel – nem képesek felvenni a harcot, így azok eltávolításához egyéb eszközökre is szükség lehet.

Egy jakuzzi önmagában nem elég, a működtetéséhez számos egyéb szerre és kiegészítőre is szükségünk lesz. Rendszeres tisztítással, karbantartással és gondoskodással azonban hosszú időn keresztül élvezhetjük a pezsgőfürdő nyújtotta ellenállhatatlan lehetőségeket.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom