pohár

Gyakran adják az elvitelre szánt kávékat, cappuccinókat papírból készült pohárban, törekedve ezzel a környezetszennyezés csökkentésére, azonban a papír könnyebben átázik, illetve a szennyezettség, valamint a hővédő műanyag belső miatt továbbra sem tehetőek a papírnak szánt kukába.

Újra felhasználható poharak

A megoldás a tartósságban rejlik. Tehát olyan alapanyagú poharat kell választani a vendéglátóhelyeknek (főképpen kávézók, pékségek), amelyet elmosva többször is fel lehet használni, ugyanakkor a fogyasztó magával is tudja vinni. A Cup Revolution ennek mentén dolgozta ki szolgáltatását: a repohár gyártást.

Cupler bögrék

A cég üdítős poharak előállítása mellett foglalkozik kávéspoharakkal is. Összesen két méretben érhető el a piacon: 2,5 dl-es és 4 dl-es változatban. Anyaga polipropilén, Bisfenol A mentes, tartós.

A kinézetét tekintve van egy kis füle, amin keresztül könnyebben megfogható a forró bögre, de a hővédő pántnak köszönhetően a pohár a hasán keresztül is felemelhető.

Minden pohár személyesebbé tehető egy fotó, logó vagy egyéb egyedi dizájn ráhelyezésével. Ez a Cuplerek esetében a pántokon valósul meg. Ha nem szeretnénk egyedit tervezni, a meglévő kínálat is van annyira széles körű, hogy biztosan megtalálhatjuk a számunkra szimpatikusat.

Cupler-rendszer

Ha a vendég egy Cupler-partnerhez tér be egy kávéra, és a kávét szeretné magával vinni, akkor első körben megveszi az innivalón kívül a poharat is. Amikor menet közben elfogyasztotta a kávéját, beviheti egy másik partnerhez, ahol kap érte egy tokent. Természetesen az első helyre is vissza lehet vinni a bögrét.

Ez a megoldás azért remek, mert a fogyasztónak nem kell cipelnie a poharát, bármikor, bármelyik partnernél beváltható egy tokenre. Ugyanakkor jóval higiénikusabb is, mint az a korábbi alulról jövő kezdeményezés, amelynek keretein belül a fogyasztók vitték magukkal a kávés poharaikat, hogy abba kérjék italukat a kávézókban. Sok cég tisztasági és egészségügyi okokból nem tudott erre igent mondani.

Vendéglátósként a Cupler-rendszerében

A rendszer maga a működő körforgás. A poharak gyártása után ládákban raktározzák az összes poharat a hazai logisztikai központban, majd a kívánt mennyiséget kiszállítják a vendéglátóhelyre. A használat után, mosogatás nélkül lehet visszapakolni a dobozba, amit a cég futára elvisz. A használt poharakat és a tiszta poharakat egy fordulóban szállítják.

A használt poharakat víztakarékos mosó- és szárítóberendezésekbe helyezik, ezután következik a válogatás, hiszen, ha bárhova vissza lehet vinni a poharakat, akkor könnyen összekeveredhetnek.

Egy pohárból körülbelül 500 alkalommal lehet inni és ugyanennyiszer elmosogatni, de utána sem végzi a kukában, hiszen 100%-ban újrahasznosítható. Érdemes átgondolni, hogy vendéglátósként átváltsunk a Cupler elviteles poharakra a környezettudatosság, az egyszerű fenntartás, valamint az alacsony szállítási költségek miatt.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom