udvar

udvar

Megvan a megálmodott telek, amit már évek óta nézegetünk, van pénzünk a megvásárlására. Miután megvettük és kifizettünk már egy keveset egy tervezőnek az álomházunk megtervezésére, kezdődhet az építkezés.

Jöhet az alapozás, a falak felhúzása, tetőszerkezet kivitelezése, nyílászárók beszerelése, és a vakolás és színre festés. Még egy aprócska dolog, be is kéne rendezni.

Manapság ez se olcsó mulatság, hiszen egy szép nagy házat teljesen berendezni sok millió forintba is kerülhet, nem is beszélve a háztartási gépekről.

Mielőtt berendezkednénk, még a közműves dolgokat is el kell rendeznünk. Fűtés, víz, és áramszolgáltató választása, kiépítése. Szerencsére egy kis plusz anyagi vonzatért, de ma már sokat spórolhatunk ezeken az alapvető dolgokon is.

Napelemet is szereltethetünk a háztetőre, így a villany és fűtés fogyasztásunk a minimumra csökkenhet. Nagyon okos víztisztító rendszerek is kaphatóak már manapság, így elkerülhetjük az ásványvíz tömeges vásárlását, és még sokkal egészségesebb is hosszú távon, hiszen a tiszta csapvíz felbecsülhetetlen értékű.

Kertészkedjünk

Meg van az álomtelkünkön az álomházikónk, még garázsra is tellett. Igen ám, de mi legyen a kerttel? Erre sajnos már nem futotta a keretből. Pedig az összhatás és a jó és komfort érzetünk kielégítése végett az udvart és a kertet is jó lenne gyönyörűen elrendezni és növényekkel elárasztani.

A szomszédainknál igazi kertcsodák magasodnak, mi se szeretnénk kilógni a sorból. Viszont honnan is vegyünk hozzá anyagi keretet. Sajnos manapság egy gyönyörű kert rendezése és kinézete is igencsak nagy összegbe kerül.

Szeretnénk gyönyörű szép gyepszőnyeget, a kerítés mellé tujasort, virágokat minden mennyiségben, és a legnagyobb vágyálmunk a ház mögé egy szép medence, térkővel és kis sütögető sarokkal. Ha egy kis konyhakertre is futná, meg pár gyümölcsfára, az maga lenne a mennyország.

Ja és persze, hogy mindig szépen zöldelljen a fű és a tujasor meg a virágok is sok színben pompázzanak egy öntözőrendszert is ki kell alakítanunk. Esti hangulatvilágítás sem ártana, a hab a tortán meg egy pici halas tavacska lenne még.

Honnan lesz minderre pénzünk?

Két választásunk van. Vagy gyűjtögetünk még pár vet a fizetésünkből, és addig álmodozunk a kertecskénkről. De addig sajnos benövi a gaz az egészet és szégyenszemre miénk lesz az utca legrondább udvara, még vakond túrások is csúfítják a csupasz földet.

Vagy a másik lehetőség, hogy a bankhoz fordulunk némi kölcsönért. Szerencsére ma már számtalan hitel közül válogathatunk, a személyi kölcsönöket szabadon felhasználhatjuk, és így olyan kertet kivitelezhetünk a házunk köré, amilyet csak szeretnénk.

Egyes bankok már külön kertrendező hitelben is kalkulálják a kölcsönöket, hogy nekünk minél könnyebb legyen számolnunk a költségeket. Attól függően, hogy mekkora a kertünk alapterülete, mennyi részt kívánunk berendezni, és mennyire komplexen, kiszámolják nekünk a számunkra legmegfelelőbb összeget és törlesztő részletet, valamint futam időt is.

Így sokkal könnyebb dolgunk lesz, és szégyenkeznünk sem kell az utca többi lakója előtt, hogy a mi kertünk nem rendezett. Tanácsos felvennünk ezt a hitelt, ha már tényleg csak a kertünkről van szó.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert