képeslap

Bár ma már nagyon igényes képeslapokat lehet kapni a boltokban, mégis tucattermékekről van szó. Vannak olyan alkalmak, amikre megéri azt a plusz időt rászánni, hogy tényleg valami személyes üzenetet, kívánságot vagy emléket adhassunk át szerettünknek, barátunknak, kollégánknak.

A TonerPartners.hu csapata ebben a cikkben nyújt ehhez segédletet, hogy merre indulj el, hogyan vágj bele ebbe a DIY projektbe.

Használj sablonokat!

Ma már rengeteg alkalmazás vagy program áll a rendelkezésünkre ingyenesen, amik előre feltöltött sablonokkal segítik a kreatív munkát. Ezek nagy előnye, hogy már készen vannak, de tovább szerkeszthetők különféle mintákkal, és szöveges üzenetet is elhelyezhetsz rájuk.

A szöveg betűméretét, típusát, színét, görbéjét mind-mind változtathatod igényed szerint.

Még személyesebb az üdvözlőlap, ha közös fénykép(ek) adják a hátteret, vagy egy olyan hely, ahová a megajándékozott nagyon szívesen elmenne, vagy ahol már voltatok közösen és szép emlékeket idéz.

Rajzolni is ér

A Paint használatával még egyedibb üdvözlőlapot készíthetsz, bár ez valamivel hosszabb időt vesz igénybe, mint a kész sablon / fotó használata. Mindenesetre, ha időben elkezded a készülődést, akkor néhány óra alatt legyárthatod.

Gyerkőcökkel is érdemes kipróbálni, nagy élvezet lesz számukra a számítógépen való rajzolás, ráadásul néhány órára lefoglalja őket a lázas alkotás. A nagyszülők, távoli családtagok biztosan örülni fognak az így készült meglepetésnek.

Általában ezek a programok lehetőséget adnak az azonnali nyomtatásra (ha wifi kapcsolattal rendelkező nyomtatód van), vagy letöltés után lehet a nyomtatóra küldeni a kész művet.

Beállítások a nyomtatás előtt

Mielőtt azonban rányomnál a nyomtatásra, ellenőrizd a nyomtatási képet, hogy valóban úgy fog-e megjelenni az üdvözlőlap, mint ahogyan a monitoron látod, illetve megfelel-e az elvárásaidnak.

Ha szükséges, állítsd fekvőre a papír tájolását, nézd végig a margó beállításokat is. Ha fotópapíron szeretnéd a végeredményt viszontlátni, előtte sima nyomtatólapra végezz egy próbanyomtatást a biztonság kedvéért.

Nyomtatás előtt a patron állapotát is mérd fel, ha cserélni szükséges, akkor például HP nyomtató patron vagy a legnépszerűbb márkák eredeti vagy alternatív tonerei a TonerPartners.hu webáruház jóvoltából állnak rendelkezésedre.

A papír kiválasztása

A legegyszerűbb, ha hagyományos A/4-es lapra nyomtatsz. Ezt később félbe lehet hajtani, és belülre lehet a jókívánságokat írni. Vidámabbá teheted a kártyát, ha nem fehér, hanem valamilyen színes lapot választasz alapként.

A méretek beállításánál megadhatsz A/5 vagy A/6-os méretet is, attól függően, hogy kinyithatós képeslapot szeretnél-e készíteni vagy egyoldalú üdvözlőkártyát.

Egy jó fotópapírra nyomtatva azonban sokkal minőségibb lesz az összhatás, ráadásul emlékként is könnyebben őrizhető, hiszen tartósabb, strapabíróbb.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom