fürdőszoba

A lenyűgöző megjelenésű bútorok életre kelthetik a fürdőszobát. A legjobb fürdőszobabútor kiválasztásával fokozhatja e helyiség eleganciáját. Emellett olyan hellyé teszi, amelyet szívesen használ és szívesen mutogat a látogatóknak! Vannak bútorok, amik nem hiányozhatnak és jelentősen befolyásolják a fürdőszoba hangulatát.

Amire egy fürdőszobában szükség van

Tükör

A megfelelő fürdőszoba-tükör teljesen átalakíthatja a tér megjelenését és hangulatát, és funkcionálisabbá teheti azt. A tükör leggyakoribb helye a mosdókagyló felett van. Amikor elhelyezi, gondoljon a fürdőszobát használó összes ember magasságára, hogy a tükör mindenki számára elérhető legyen.

Egy nagy tükör nagyobbnak tűntetheti fel a fürdőszobát, mivel több fényt ver vissza, de nem veheti el az alapvető tárolóhelyet. Végül fontolja meg, milyen stílusokat kedvel: téglalap, négyzet vagy kerek? Keretes vagy keret nélküli?

Ezek a választások az Ön ízlésétől és a fürdőszobája berendezési stílusától függnek. Érdemes a fürdőszoba-tükröt led világítással együtt megvásárolni.

Csaptelepek

A fürdőszobai csaptelepek nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy fürdőszobája stílusát, hangulatát meghatározza. Manapság már rengetegféle dizájn és szín áll rendelkezésre, így a csaptelepek kiválasztása az Ön személyes ízlésétől függ.

Választhat fekete csaptelepet, hogy kontrasztot adjon egy teljesen fehér fürdőszobához, vagy aranyat, hogy egy kis luxust adjon egy minimalista rendszerhez. Ne felejtse el itt is figyelembe venni a funkcionalitást. Ha gyerekek vagy idősek használják a fürdőszobát, ügyeljen arra, hogy a csapok könnyen be- és kikapcsolhatók legyenek.

Mosdó

A megfelelő fürdőszobai mosdó jól illeszkedik a térbe, és biztosítja a szükséges funkcionalitást. Ha a fürdőszobája meglehetősen kicsi, ésszerű lehet egy falra szerelt mosdót választani. Ez a fajta mosdótípus több padlófelületet hagy láthatóvá, így a helyiség nagyobbnak tűnik.

Ha egynél többen használják a fürdőszobát, érdemes egy dupla mosdót választani. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre ketten készülődjenek.A mosdókagylónak olyan formájúnak és stílusúnak kell lennie, amely jól illeszkedik a fürdőszoba többi eleméhez.

Fürdőszoba-bútor

Mennyi hely van a fürdőszobában a bútorok számára? Fürdőszobájának mérete meghatározza a fürdőszoba-bútor típusát. Először készítsen egy egyszerű alaprajzot a helyiségéről. Ez segít mérlegelni, hogy mennyire lesz könnyen hozzáférhető az Ön által preferált bútorválaszték.

Adjon hozzá helyet és teret a bútorok könnyű kinyitásához és becsukásához is. Praktikus, ha a fürdőszoba szekrény led világítással is rendelkezik, hiszen így nem kell külön lámpát kapcsolni a kisebb pakolási feladatok miatt és energiahatékonyan meg lehet oldani a világítást.

Alakítson ki egy elképzelést arról, hogy mi a legfontosabb és legszükségesebb a fürdőszobájában. Így hosszú távon ki tudja majd választani, hogy mi működik a legjobban ebben a helyiségben.

Gondoljon itt arra, hogy ki és mire fogja használni a bútorokat? Milyen gyakran fogják használni a fürdőszoba-bútorokat? Mennyit szeretne kiállítani vagy eltenni a fürdőszobai tárgyak tekintetében?

Mivel a fürdőszobai környezet zord, minden fürdőszoba-bútornak ellenállónak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy ebbe a helyiségbe nem helyezhet el régi bútorokat.

A tartósság kulcsfontosságú itt, ebben a nagy forgalmú helyiségben. A fürdőszoba-bútoroknak nagy igénybevételt kell elviselniük. Tehát a választásának ki kell állnia az idő próbáját.

Tároló felületek

Ha a család 3-4 fős, akkor tároló felületekből sokra lesz szükség. Használjon polcokat, falra szerelhető szekrényeket, a gurulós tárolókat vagy a mosdókagyló alatti helyet a smink, sampon stb. tárolására. A dolgok tárolása segít, hogy a fürdőszoba rendezett maradjon.

Megfelelő lámpák

A sok fény elengedhetetlen a fürdőszobában, hogy megkönnyítse a készülődést. Ideális esetben minél több természetes fényt kell beépíteni, de minden fürdőszobának szüksége van mesterséges megoldásokra is. Gondolja át, hogyan fogja használni a fürdőszobát.

Valószínűleg szüksége lesz a mosdó, a zuhanyzó és a fürdőkád körüli megvilágításra. A LED-es világítás praktikusabb lenne, vagy inkább egy függő lámpát szeretne?

A fényűzőbb és pihentetőbb hangulat megteremtése érdekében érdemes megfontolni a fényerőszabályzók és a funkcióvilágítás beépítését. Így a fürdőszobája különböző időpontokban mindenki igényeinek megfelelhet.A fürdőszobai világítás megtervezésekor feltétlenül figyelembe kell venni a biztonságot.

Minden lámpatestnek nedvességállónak és biztonságosan telepítettnek kell lennie. Gondoljon az energiahatékonyságra is – a megfelelő választásokkal sok pénzt takaríthat meg, és a környezetért is tehet.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert