Kínai legyezőpálma (Livistona chinensis)

A kínai legyezőpálma (Livistona chinensis) bemutatása

Kínai legyezőpálma (Livistona chinensis)

Kép forrása: CityPlant.hu

A kínai legyezőpálma Dél-Kína területéről származó a pálmafélék családjába tartozó rendkívül mutatós növény. Eredeti élőhelyén 10-15 méteres magasságot is elérhet, szobanövényként tartva visszafogottabban fejlődik.

A kínai legyezőpálma fő díszét hatalmas méretű, hosszú nyélen ülő legyező formájú levelei adják, bármelyik tágas nappalinak igazi dísze lehet, ha biztosítják számára a megfelelő körülményeket.

A kínai legyezőpálma (Livistona chinensis) gondozása

Elhelyezés

A kínai legyezőpálma átlagos fényigényű növény, elhelyezéséhez kellemesen meleg, világos, de nem tűző napos, átlagos szobahőmérsékletű helyet keressünk. Nem eléggé világos helyen tartva a növény a fény felé kezd el nőni, megnyúlik, elveszíti eredeti szép formáját.

Öntözés

Rendszeres, ugyanakkor mérsékelt öntözést igényel. Arra azonban mindenképpen figyeljünk oda, hogy ne álljon a vízben. A túlöntözés a gyökerek rohadásához vezethet, ami legyezőpálma elpusztulását okozhatja.

Párásítás

Ahogy a legtöbb pálma, úgy a kínai legyezőpálma is kedveli a párás környezetet. A párásítással megelőzhető a levélvégek száradása, és barnulása is. Ha ilyen tüneteket produkál a növény, jó eséllyel a száraz levegő a felelős. Jó megoldás, ha a növény cserepét megnedvesített kaviccsal töltött tálcára helyezzük.

Átültetés

Ha szükségessé válik a növény átültetése, azt tavasszal végezzük el tápanyagban gazdag, kissé homokos virágföldbe. Az ültetéshez használjunk nagyméretű növénytartót, mivel a legyezőpálma elég erőteljes gyökereket fejleszt.

Kép forrása: CityPlant.hu

Források: Wikipédia; Édenkert

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények