kínai viráglonc

A kínai viráglonc (Kolkwitzia amabilis) bemutatása, gondozása

kínai viráglonc

Kép forrása: Flickr / Szerző: Isfugl / Licence: CC BY-NC-SA 2.0

A kínai viráglonc (Kolkwitzia amabilis) Kína középső területein őshonos, terebélyes, kb. 3 méter maximális magasságú lombhullató cserje. Látványos növény, melyet főként tavasz végén nyíló virágzuhatagának köszönhet.

A virágok érdekessége, hogy színük bár fehér, ritkán babarózsaszín, bimbóként, sötétrózsaszínben pompáznak. Levélzetét üde zöld, kerekeded, hegyes végű levelek alkotják. Jól mutat magányosan ültetve szoliterként, kötetlenebb sövényként, vagy cserjecsoportokban is.

A kínai viráglonc egyszerűen gondozható növény, mely ellenáll a téli fagyoknak, és elvisel a városok kedvezőtlen mikroklímáját is. Ültetési helyéül, világos, vagy tűző napos helyet egyaránt választhatunk.

A talajjal szemben sincsenek különleges igényei, jó vízáteresztő, átlagos adottságú talajba ültetve is szépen fejlődik. Száraz időszakokban meghálálja az öntözést.

Metszeni nem szükséges, elég csak az elhalt, vagy elöregedett hajtásokat eltávolítani. Kártevők és betegségek nem fenyegetik. Szaporítására a nyár a legalkalmasabb időpont, félfás dugvánnyal szaporítható.

Kép forrása: Flickr / Szerző: Isfugl / Licence: CC BY-NC-SA 2.0

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék