télikert

Napjainkban egyre inkább elterjedt az ingatlanok meglévő teraszának könnyűszerkezetes beépítése, lezárása. Maga a terasz beépítése nagyon sok előnnyel jár. Ugyanakkor vannak fogalmak, melyekkel nem árt tisztában kell lennünk és íratlan törvények, amiket szintén figyelembe kell venni. Ezek sok szempontból meghatározzák lehetőségeinket.

Mitől könnyűszerkezetes terasz beépítés?

A könnyűszerkezetes terasz beépítés építési mód sok tekintetben a legmodernebb megoldás. Az egész rendszer alapja egy váz ami amellett, hogy valóban könnyű anyagokból készül, ad egy masszív tartást, stabilitást a szerkezetnek is, melynek eredményeképpen egy stabilan terhelhető rendszert kapunk.

A legnépszerűbb felhasznált anyagok a műanyag és az alumínium, illetve ezek ötvözetei. További pozitívum, hogy előre legyártott nagyobb elemekből áll össze a télikert, így tulajdonképpen a helyszínen már „csupán” össze kell szerelni a meglévő elemeket.

A nagyobb elemekből álló rendszer kevesebb helyen illeszkedik, ezáltal jobbak a hőszigetelési mutatói is. Nincs szükségünk különböző ragasztó- és tömítőanyagokra illetve csak minimálisan, melynek köszönhetően egyrészt csökken az építési folyamat (nem kell várni amíg megköt, megszárad), másrészt a hibázási lehetőség (nem köt meg rendesen stb.) is sokkal kisebb.

A szerkezetet nem kell további szigetelő, vagy egyéb anyagokkal bevonni, annak felülete már az összeszereléskor adott. Ugyanakkor bármilyen színű bevonattal el lehet látni, hogy stílusában is illeszkedjen a terasz beépítés ingatlanunkhoz.

Könnyűszerkezetes télikert előnyei

Ha csak a teraszok beépítésére gondolunk, akkor a könnyűszerkezetes megoldásoknak szintén hatalmas előnye, hogy formáját és alakját tekintve csak a fantáziánk (és persze a pénztárcánk) szabhat határt álmainknak, minden megvalósítható. Ennek köszönhetően a terasz beépítés minden aspektusában tökéletesen igazítható ingatlanunkhoz.

Bár ritkán fordul elő, de gyártási-, vagy anyaghibából adódó javítás esetén nem kell szétbontani az egész rendszert, sokkal egyszerűbben és gyorsabban kivitelezhető a hibás elem cseréje.

Szintén előny, hogy egy esetleges bővítés, vagy átépítés alkalmával is könnyű dogunk van, hiszen a megfelelő elemeket eltekintve nem kell mindent kicserélni, újjáépíteni.

A pozitív tulajdonságoknak ezzel még mindig nincs vége, hiszen mindezek mellett és egyáltalán nem utolsó sorban a könnyűszerkezetes télikert építésmód térhódításának egyik legfőbb oka az, hogy valóban gazdaságos. Építéskor is, illetve utána hosszú távon a fűtésszámlánkra is jótékonyan hathat.

Természetesen a terasz beépítés önmagában egy nagyobb beruházást jelent. Ugyanakkor ha belegondolunk egy könnyűszerkezetes, hőszigetelt rendszerű teraszbeépítéssel tulajdonképpen egy plusz életteret nyerünk, mely felhasználást tekintve a teljesség igénye nélkül lehet: dolgozószoba, nappali kibővítés, egy új hálószoba, növényeinknek klasszikus teleltető.

Ne habozzunk tehát, ha a lehető legjobban szeretnénk teraszunkat kihasználni, vágjunk bártan bele a beépítésbe. Óva intünk azonban mindenkit, hogy legyen körültekintő. Mindenképp olyan cégre/szakemberekre bízzuk teraszbeépítésünket, akik bizonyítottan rendelkeznek az ehhez szükséges engedélyekkel és tapasztalattal, referenciamunkákkal.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert