ablak

Napjaink egyik legfontosabb és legaktuálisabb témája a környezettudatos életmód, amely megjelenhet öltözködésünk, étkezésünk, de akár még ablakcsere során is. És hogyan lehet környezettudatos egy ablakcsere? Mutatjuk!

Hogyan leszel környezettudatos, ha VEKA ablakra váltasz ablakcsere során?

A VEKA fő célja és stratégiája, hogy minőségi műanyag ablakokat gyártson úgy, hogy közben szem előtt tartja bolygónk védelmét. Ez így kimondva lehetetlen küldetésnek tűnhet, de a VEKA-nak 1993-ban sikerült elérnie ezt a célt és azóta bocsátja piacra csúcsminőségű, de környezettudatos termékeit, így nyújtva zöld szempontból is kitűnő megoldást az ablakcsere előtt állóknak.

VEKA ablakok környezettudatos gyártásásának politikája az újrahasznosításban rejlik. A cég által piacra dobott ablak profilok 97.5%-ban újrahasznosíthatóak, és Európában 3 újrahasznosítóüzemet működtet. Ha épp ablakcsere előtt állsz és a csúcsminőség mellett szeretnéd figyelembe venni környezeted sorsát, a VEKA ablak a tökéletes választás!

A VEKA rövid története

A VEKA története 1969-ben indult, amikor a cégalapító, Heinrich Laumann átvett egy csupán 8 főt foglalkoztató kis céget. 1971-ben piacra dobta első műanyag ablak profilrendszerét, amelyre olyan nagy volt a kereslet, hogy kiegészítették a termékpalettát további termékekkel.

A következő években a cég egy óriási ipari parkba költözött, illetve több leányvállalatot is létrehozott. Innentől kezdve a siker garantált volt: hamar az ablakcsere előtt állók egyik kedvenc opciójává vált. Mára a VEKA 42 kirendeltséggel és 26 gyáregységgel rendelkezik

A VEKA környezetbarát ígérete

Bár a VEKA már 2010 óta vezető szerepet játszik a PVC újrafeldolgozásban, idén márciusban még nagyratörőbb célokat határozott meg, így ígérve még zöldebb megoldást az ablakcsere előtt állóknak.

  • A cég bejelentette, hogy a márka megkezdi az újrahasznosított anyagok bevezetését számos fővonali profilján.
  • A VEKA döntő stratégiájává vált az újrahasznosítás. EZt szerintünk a legjobban ezt számokkal lehet szemléltetni: a cég az elmúlt 5 évben több mint 24.000 tonna PVC-t hasznosított újra.
  • A márka elhatározta, hogy az elkövetkezendő években is nagy hangsúlyt fektet az újrahasznosított PVC felhasználására.

Úgy gondoljuk, mindezek után nem kérdés, hogy hogy lehet egy ablakcsere is környezettudatos, főleg azesetben, ha műanyag nyílászárókra váltasz. Nézz szét az Ablakbudapest kínálatában, válassz Te is a VEKA ablakok közül és tapasztald meg a környezetbarát gyártással készült, német VEKA ablakok nyújtotta biztonságot és minőséget!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert