pamut

Manapság minden területen nagy hangsúlyt fektetnek környezetbarát megoldásokra ezért nem árt, ha a ruházat terén is tudatosabban választunk. A megfelelő alapanyagú fehérneműk nemcsak a környezetnek kedvezőbbek, de használatukkal elkerülhetjük az egyre gyakoribb allergiás bőrreakciókat is.

A pamut fehérnemű előnyei

A pamut termékek biztonságosak a bőr számára, nem tartalmaznak szennyező anyagokat az emberi idegrendszerre veszélyesnek ítélt anyagokat. A pamutszálak nem érintkeztek erős vegyszerekkel, ennek köszönhetően plasztikusabbak, finomabb tapintásúak és jobban bírják az idő múlását, azaz tartósabbak, lassabban kopnak és jobban bírják a mosást is.

A pamut hipoallergén, ideális minden allergiában szenvedő számára, biztonságos az irritációra, allergiára hajlamos bőrre.

A pamut alapanyagok között is van különbség, attól függően, hogy miből és milyen eljárással készülnek. A biopamut előállításánál például az előállítás egyetlen szakaszában sem használnak ökológiai, és az ökoszisztémát veszélyeztető módszereket.

Pizsama és fehérnemű allergiásoknak

Sokan az anyag összetételének figyelembevétele nélkül választanak pizsamát, fehérneműt, aztán nem győznek csodálkozni, ha kellemetlen tüneteik lesznek. Vásárlás előtt érdemes ellenőrizni a felhasznált alapanyag típusát is. Sokan a megnövekedett tartóssága vagy a vonzó ára miatt választanak szintetikus anyagú fehérneműket.

Az allergiások fehérneműi kizárólag természetes anyagokból készüljenek. Ha érzékeny bőrű, kerülje a szintetikus szálú alsóneműt pizsamát, vagy hálóinget amely nem engedi kellően lélegezni a bőrt. Az irritációra, kipirosodásra hajlamos bőrűeknek azonban érdemes kerülni ezt a típust.

Ebben az esetben nagy az allergiás reakció kockázata. A természetes anyagokból készült pizsama nem irritálja a bőrt, és nem okoz zavaró viszketést sem.

Milyen alapanyagot válasszunk, hogy elkerüljük a bőrirritációt?

A megfelelő alapanyag légáteresztő és tökéletesen elvezeti a nedvességet, megakadályozva az izzadást. A pamut egy olyan anyag, amely biztonságos az érzékeny bőr számára, és ideális az allergiában szenvedők számára. Sok múlik azonban a felhasznált anyagminőségén és szennyezettségének mértékén.

A pamut anyagok között is nagy különbségek vannak, a gyanúsan olcsó termékeket érdemes elkerülni. Ha pamut pizsamában alszol de mégis kellemetlenek érzed az anyagot akkor lehet, hogy a növényi rostokat erős vegyszerekkel, például rovarölő szerekkel vagy olyan tisztítószerekkel kezelték mely allergiás reakciót válthat ki.

Nehéz ránézésre megállapítani a pamut anyag minőségét, a használat során azonban hamar kiderül, hogy jól választottunk-e.

Salala.hu oldalon kényelmes pizsamát, hálóruhát találsz, melyek a legjobb minőségű alapanyagokból készültek, így bátran válogathatsz közülük, ha fontos számodra a tartósság és a kényelem.

Mitől más a biopamut?

A biopamut alapvetően nagyon hasonlít a hagyományos pamuthoz, elsősorban az előállítás módja különbözteti meg. Rostjai ugyanis szintetikus adalékanyagok és génmódosított elemek nélkül készülnek mely nagyon fontos a bőrünk számára, de a környezet és az anyag előállításában részt vevő emberek számára is.

A mindennapi viselet szempontjából a biopamut tartósabb, mert rostjait nem gyengítik a vegyszerek. Ez emellett hatással van az anyag puhaságára, de arra is, hogy megőrizze eredeti alakját. Sőt, allergiásoknak is ideális választás mert még jobban lélegzik, és nem irritálja a bőrt káros anyagokkal.

Szálai szuper tartósak és hosszúak, aminek köszönhetően hosszú ideig megőrzi minőségét és nem nyúlik el a mosás alkalmával sem. Az így előállított pamut rendkívül kellemes tapintású és nem szívja magába a kellemetlen szagokat.

A közhiedelemmel ellentétben minden igényt kielégítő csábos francia alsóneműk ugyanúgy készülhetnek belőle, mint hagyományos stílusú fehérneműk és hálóruhákezért a felhasználási területe rendkívül változatos.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Mozaik