állás Pécs

Ha valaki élt és dolgozott már a fővárosban, bizonyára tisztában van vele, hogy a budapesti mindennapok egészen más, gyorsabb ütemben telnek. Bár sokan képesek alkalmazkodni ehhez, egy idő után jó néhányukban megfogalmazódik az igény a zöldebb, nyugodtabb környezetre.

Rohanó hétköznapok

Felgyorsult világban élünk. Hogy pontosan mikor következett be egy ilyen mértékű tempóváltás, azt nehéz pontosan kijelölni, már csak azért is, mert ennek számos összetevője van.

A technológia fejlődésével és széleskörű elterjedésével mindenki megszokta, hogy a dolgok többségéhez azonnal hozzáfér, semmilyen napi teendővel nem szeretne pár percnél többet tölteni és olyan szinten elárasztanak minket a különféle impulzusok, hogy egy idő után csak azt vesszük észre, hogy telnek a hetek, hónapok, évek.

Ez a gyorsaság ma már a munka világára is igaz, sok esetben a mennyiség a minőség elé kerül a rangsorban, ez az attitűd pedig hamar a dolgozók kiégéséhez vezet.

Már csak ezért is fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a mindennapokban, úgy beosztani időnket, hogy ne hulljon ki a kezeink közül a legtöbb pillanat és a munkánkban is egy egészséges balanszot megtalálni. A mindennapi nyugalomhoz pedig természetesen életterünk is hozzátartozik.

A fővárosi mindennapok rohanó valósága meglehetősen zajos, rossz levegővel övezett és túlságosan impulzív. Épp ezért egy idő után sokan vágynak valamilyen zöldebb környezetre, egy nyugodtabb tempójú városra.

Egy helyre, ahol ugyanúgy számos lehetőség áll rendelkezésükre, a munkahelyek tekintetében sem panaszkodhatnak, ám a hétköznapok tempója jóval emberközelibb. Ehhez számos ideális vidéki város áll rendelkezésre hazánkban is, így például egy állás Pécs városában kiváló alap lehet.

Tisztább környezetben

A vidéki városok egyik legvonzóbb tulajdonsága a már említett egyensúly jelenléte. A lehetőségek – legyen az munka, kikapcsolódás vagy más területek – ugyanúgy rendelkezésre állnak, ám a tempó és a körülmények jóval higgadtabbak.

Az már csak a hab a tortán, ha mindehhez csodás természeti és épített környezet társul. Pécs esetében pedig megjelenik ez a bizonyos hab, hiszen a Mecsek ölelésében fekvő város már megjelenésével és hangulatával is rögtön vonzóvá válik.

Egy állás Pécs környékén tehát mindazok számára ideális lehet, akik a rohanó hétköznapokat lazább tempójú, kisvárosi miliőre cserélné.

állás Pécs

Kép forrása: Pixabay.com

Bár Pécs meglehetősen nagy ugrás azok számára, akik addig a nyugati országrésztől távol éltek és talán nincs is igazán ideális időpont a váltásra, azonban ha eljutottunk arra a pontra, mikor már zöldebb, frissebb közegbe vágyunk, mindenképpen érdemes feltérképezni a lehetőségeket.

A modern technológia korában nem csak a felgyorsult megoldások jelentek meg ugyanis, hanem a különböző, bárhonnan végezhető munkák, távmunkák is, mely csak még tovább tágítja a vidéki állások horizontját.

Ezek a friss mai állások természetesen Pécs környékén is elérhetők, így mindenképpen érdemes lehet átnézni a kínálatot, akár belekezdeni egy ilyen munkába és a tapasztalatok alapján előkészíteni, megtervezni a váltást.

Virágzó jelenben

Egy állás Pécs környékén tehát nem csupán magáért a munkalehetőségért, hanem a környezetért, hangulatért és nyugodtabb hétköznapokért is megfontolásra érdemes. Kérdés persze, hogy milyen konkrét lehetőségeket kínál Baranya vármegye székhelye és térsége.

Bár a város elképesztően gazdag bányászati múltra tekint vissza, ez a szektor már csak a hagyományokban, az itt élők identitásában jelenik meg. Holott annak idején több ezer állás Pécs bányászati termeléséhez kapcsolódott, mára ez a múlté.

A terep ma már a friss mai állásoké, melyek sokkal inkább alkalmaznak a modern kori elvárásokhoz és körülményekhez. Érdekes módon a korábban virágzó ipari szektor eleinte kissé háttérbe szorult és inkább kisebb vállalkozásoké, közepes méretű vállalatoké a főszerep.

Mára azonban gépgyártó, autóipari szereplő, dohánygyár vagy épp sörgyár is működik a városban, így gyakorlatilag elmondható, hogy ma is sok állás Pécs ipari szektorában létesül. Ezek a cégek pedig jellemzően jelentős számú munkaerő alkalmazására képesek, így helyi és környékbeli lakosok számára egyaránt opciót jelenthetnek.

Pécs ugyanakkor a kultúra tekintetében is élen jár, így az ehhez kapcsolódó álláshelyek, a turisztikai szektor nyitott pozíciói vagy akár a helyi egyetem által kínált lehetőségek is érdekesek lehetnek az álláskeresők számára.

Talán a fentiekből is kitűnik, hogy a csodás környezet mellett Pécs álláspalettája is meglehetősen színes, ha pedig ezek mellé felsorakoztatjuk a bárhonnan végezhető, friss mai állásokat, egészen gazdag kínálatból válogathatunk.

Képek forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom