carsharing

Az elmúlt években a környezettudatosság rendkívül nagy hangsúlyt kap. Egyre többen használnak alternatív energiaforrásokat azért, hogy a fűtést vagy az áramot biztosítani tudják az otthonuk számára, de a természetes anyagok és többször használatos vagy lebomló anyagból készült tárgyak is egyre elterjedtebbek a hazai otthonokban.

Aki elkötelezi magát a környezettudatos életszemlélet mellett, mindent meg is tesz azért, hogy a jövő generációinak egy élhetőbb bolygót hagyhasson hátra.

Ahhoz, hogy egy háztartás a teljes mértékben környezettudatos lehessen, nemcsak arra van szükség, hogy alternatív energiát használjon, vagy a zero waste elvei szerint vásároljon, hanem arra is, hogy a közlekedésben is ezt a személetet kövesse.

Az autók károsanyag-kibocsátása még mindig nagyon magas, de szerencsére ma már számos módszer van arra, hogy környezettudatosabban juthassunk el A-ból B-be – írj a gumiabroncsakciok.hu

Alternatív megoldások az autózás helyett

Ha valóban környezettudatosan szeretnénk élni, akkor érdemes végiggondolni, hogyan is tudnánk csökkenteni az autóhasználatot. Ennek egyik módja, hogy valamilyen alternatív megoldást keresünk arra, hogy eljussunk az iskolába vagy épp a munkahelyünkre.

Kerékpározhatunk, rollerezhetünk, de akár sétálhatunk is, melyek nemcsak a környezetkímélő megoldások, de az egészségünknek is jót tesz a rendszeres testmozgás.

A tömegközlekedés is egy jó alternatíva, már ahol erre van lehetőség. Manapság egyre többen választják a tömegközlekedést, nemcsak a fővárosban, de a megyeszékhelyeken és a nagyobb városokban is.

A bérelhető rollerek és kerékpárok száma is évről évre növekszik, vagyis nem kell feltétlen megvásárolunk ahhoz egy ilyen eszközt, hogy környezettudatosabban tudjunk közlekedni.

Persze megeshet, hogy az életvitelünk nem teszi lehetővé ezeknek a közlekedési eszközöknek a használatát, mindenképp autóra van szükségünk. Szerencsére napjainkban már az autózás is lehet környezettudatos.

A környezetkímélő autózásról

Az elmúlt években az alternatív meghajtású autók egyre népszerűbbé váltak, és napjainkban is egyre többen vásárolnak elektromos vagy hibrid meghajtású járművet. Nincs is talán már olyan autómárka, amely ne gyártana legalább egy autómodellt, amely elektromos vagy hibrid.

Emellett az abroncsgyártók is sokat tesznek azért, hogy a téli és nyári gumik gyártása is környezetkímélőbb lehessen. A piacvezető prémium márkák, mint a Continenetal vagy a Michelin például környezetbarát abroncsokat is fejlesztenek, melyek újrahasznosított anyagokból készülnek, ezzel is csökkentve a környezeti terheket.

A fővárosban a carsharing, vagyis az autómegosztás is egyre népszerűbb megoldás. Több cég is van már hazánkban, amely lehetővé teszi az autók perc alapú bérlést, ezzel is kiváltva a saját autót. Ez több szempontból is környezetbarát megoldás.

Egyrészt az bérelhető autók között egyre több az elektromos hajtású jármű, másrészt, ha csökken a saját autók száma, és többen használnak úgymond egy autót, akkor azzal a károsanyag-kibocsátás mértéke is csökken.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Zöld Zóna