júdásfa

A közönséges júdásfa (Cercis siliquastrum) bemutatása, gondozása

júdásfa

Kép forrása: Pixabay.com

A közönséges júdásfa (Cercis siliquastrum) kb. 8 méteres maximális magasságot elérő, mutatós virágú lombhullató cserje, vagy kisebb termetű fa. Lilásrózsaszín, vagy fehér virágai a lombfakadás előtt, tavasszal borítják el hajtásait.

Levélzetét szív alakú, világoszöld levelek alkotják, melyek kihajtásukkor kissé bronzos árnyalatúak. Nyár végére alakulnak ki hosszúkás hüvelytermései, melyek ősszel barnás színben játszanak. A fiatal növények gyors növekedésnek indulnak, később lelassul a növekedési folyamat.

júdásfa

Kép forrása: Pixabay.com

A közönséges júdásfa egyszerűen nevelhető, kártevőkkel és betegségekkel szemben ellenálló növény. Ültetési helyéül, világos, vagy tűző napos helyet egyaránt választhatunk, mivel kedveli a meleg, világos fekvést.

júdásfa

Kép forrása: Pixabay.com

Talajok közül leginkább a tápanyagokban gazdag, humuszos, jó vízelvezető képességű talajokat szereti. Vízigénye átlagos, a nyári száraz és meleg időszakokban célszerű mérsékelten öntözni, főleg a fiatalabb növényeket.

Metszeni nem szükséges, elég csak eltávolítani az elöregedett, száraz ágakat. Szaporítani félfás dugvánnyal, valamint magról is lehet.

Képek forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Lombhullató fák, cserjék