lakberendezés

Egy kis környezetváltás mindig jól jöhet, és szerencsére léteznek olyan kreatív ötletek otthonra, amelyekkel pillanatok alatt varázsolhatjuk újjá a nappalinkat, hálószobánkat vagy bármely másik helyiséget.

Vannak szinte filléres megoldások is, amelyektől a lakásunk élhetőbbé, otthonosabbá, barátságosabbá válik. Ha pedig egy kicsit többet költenénk lakberendezésre, akkor egy frappáns, új bútorral, függönnyel vagy szőnyeggel is feldobhatjuk a hangulatot. Mostani bejegyzésünkben kicsit körbenézünk a lehetőségeink között.

Rend a lelke mindennek

Az elmúlt időszakban szinte mindenki sokkal több időt töltött otthon, mint azt korábban megszokhattuk. Így valószínűleg sokakban merülhet fel az igény egy kis változtatásra, hogy kicsit kilépjünk megszokott a környezetünkből.

Első lépés a rendrakás: ha ennek nekiállunk, jó eséllyel meg fogunk lepődni, hogy mennyi felesleges kacatot halmoztunk fel az elmúlt hónapok, évek alatt. Mindannyian nehezen válunk meg bizonyos dolgoktól a „majd jó lesz még valamire” címszó alatt.

Szelektáljunk bátran – nem kell mindennek a szemétben végeznie, sőt! Elajándékozhatjuk akár az ismerőseinknek, de még jótékony célokra is fordíthatjuk őket.

Kreatív ötletek otthonra

Ha sikerült egy kis helyet felszabadítanunk, akkor jöhetnek a kreatív ötletek otthonra. Díszíthetjük a falakat a kedves kalandjainkat megörökítő fényképekkel, de nézhetünk egy – két vidám fali kép után az interneten is.

A virágok, növények nemcsak a lakás levegőjének tesznek jót, de barátságossá, élettel telivé varázsolják bármely helyiséget.

Átrendezhetjük a bútorainkat is, teljesen más összképet nyújtva a belső tereknek. A nyitott polcok szintén kiválóak, legyen szó akár a hálószobáról, akár a konyháról. Húzzuk az előtérbe a dekoratív tárgyainkat vagy éppen kedvenc bögréinket, korsóinkat.

A könyvespolcok elrendezésével is sokat tudunk játszani: ha pedig nincs ilyen a nappalinkban vagy a hálószobánkban, érdemes beszerezni egyet, hiszen amellett, hogy praktikus, kis kreativitással kifejezetten látványossá is tehető.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert