krókusz

Tudnivalók a krókusz ültetéséhez

Mikor kell ültetni a krókuszt?

krókusz

Kép forrása: Pixabay.com

A krókusz már február végén, valamint a tavasz elején vidámságot csempész kertünkbe, cirmos, valamint egyszínű, lila, fehér, sárga színben pompázó virágaival. Ahhoz, hogy szépségében gyönyörködhessünk, hagymáit ősszel kell elültetni, összefoglaltuk, hogyan. 

A krókusz ültetésére az október a legjobb időpont, mivel ilyenkor a talajban élő kártevők már nem túl aktívak, viszont a talaj még elég meleg.

Ha megkockáztatjuk, hogy esetleg a talajlakó kártevők károsíthatják a hagymákat, akkor lényegében szeptembertől, november elejéig, az első fagyokig lehet ültetni.

Milyen helyre kerüljön?

A krókusz világos, vagy napos helyen, homokos, lazább szerkezetű talajba ültetve érzi magát igazán jól. Jól mutat csoportosan ültetve évelőágyásban, valamint sziklakertbe ültetve is.

Mekkora a megfelelő ültetési mélység és távolság?

Az ideális ültetési mélység kb. 5-10cm, az ültetési távolság pedig kb. 3cm.

Első lépésként alakítsuk ki az ágyást, készítsük elő a területet alapos gyomlálással, valamint ásással. Ha ezzel meg vagyunk, készítsünk a hagymák számára ültetőgödröket, majd csúccsal felfelé tegyük bele őket. Végezetül takarjuk be őket földdel. Beöntözésre nincs szükség.

Kép forrása: Pixabay.com

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert