europafit

Hévízen évről évre rengetegen megfordulnak. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen azonkívül, hogy az ország legkeresettebb idegenforgalmi központja, az egészség szempontjából is jelentős helyszín.

Ma már számos helybéli hotel építi kínálatát a gyógyvíz hatására. A következő cikkben ennek egészségmegőrző hatásairól olvashat bővebben.

A gyógyvíz legfőbb összetevői

A gyógytó vize számos olyan fontos összetevőt foglal magában, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Ilyenek például a rendkívül hasznos ásványi anyagok is.

Ebbe a csoportba tartozik a magnézium, a kálium, a szilícium, a kalcium vagy a lítium. A mély lápnövényzetből kénvegyületek származnak.

Ezek közül az emberi szervezetben az elemi kén és a szulfid említhető meg. A tó vizében ezenkívül ott lapul még a metán és a szén-dioxid is.

A tó közelében ma már megannyi fúrt kút található, amelyek kevert vizet biztosítanak a környékbeli hotelek, kórházak számára. Ezeknek a kutaknak a hőmérséklete körülbelül a 39-42 fok között van.

Fürdőkúra – Mikor ajánlott és mikor nem?

A hévízi fürdőkúrát kizárólag a szakorvosi vizsgálatot követően érdemes beiktatni az egészségmegőrző, állapotjavító programok közé.

Mivel vannak olyan esetek, amikor ajánlottak a kúrák (indikációk), azonban bizonyos betegségek esetén kifejezetten kerülnünk kell azokat (kontraindikációk).

A krónikus nőgyógyászati betegségekre, a reumás mozgásszervi panaszokra, a bőrbetegségekhez társuló gyulladásokra, a csontritkulásra, túlterhelésre például kifejezetten alkalmas a fürdőkúra.

Ezzel szemben nem ajánlott rosszindulatú betegségek, tüdőasztma, nedvező ekcéma, vérképzőszervi betegség, szívelégtelenség, pajzsmirigy-túlműködés, nyílt sebek vagy terhesség esetén.

A felsorolt példák mellett vannak még más esetek is, így kúra előtt mindenképpen ajánlott szakorvosnál érdeklődni a panaszaink kapcsán. A hévízi Hotel Európa fit**** kínálata segíthet Önnek is megtalálni az ideális kezelést, így egyszerre kapcsolódhat ki és segítheti gyógyulását!

Szolgáltatások igénybevétele

A hotel speciális programokat is kialakított azok számára, akik kifejezetten a fürdőkúrákat részesítik előnyben. Így a gyógyvízben való fürdés hatékonyságát különböző egészségmegőrző kezelésekkel is kiegészíthetik. Ezek igénybevételével még kellemesebben töltheti el az időt, ráadásul ezek segítségével rá is hangolódhat a kezelésekre.

Lényeges azonban, hogy ne csak akkor gondoljunk a gyógyulásra, amikor már megtörtént a baj és komoly problémáink vannak, hanem igyekezzünk megelőzni ezeket az eseteket!

Fontos időnként beiktatni a testünket-lelkünket is feltöltő kezeléseket, programokat is, amelyek a preventív pihenést segítik elő.

Ezt szerencsére az Európafitben megteheti, ahol saját igényeire szabottan vetheti alá magát a kezeléseknek, amelyek során ráadásul még jól is érezheti magát!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom