kutya vitamin

Ha te is azt szeretnéd, hogy a kedvenced még nagyon sokáig önfeledten és minden problémától mentesen ugráljon, akkor mindenképp tegyél meg mindent azért, hogy megelőzd nála a porckopást.

Miért kopik a porc?

A porckopás kiváltó oka az, hogy a porcanyagcserében negatív irányú változás jön létre, magyarán az ott jelenlévő citokinek komoly károsodást okoznak a porcokban.

Az ízületek egészséges és kielégítő működéséhez elengedhetetlen, hogy az azokat egymással összekötő anyag – tehát az ízületi folyadék – megfelelően sűrű és zselés állagú legyen, mert ez az, ami segít megelőzni a porcok egymással való érintkezését.

Ha ebben hiány van, vagy éppen nem megfelelő az állaga, akkor a porcfelszínek óhatatlanul is összeérnek, aminek következtében azokon mikroszkopikus méretű elváltozások jelennek meg, amik nagy mértékben felelősek a porcok leépüléséért.

Alapvetően a porckopás bárhol megjelenhet a szervezetben, ahol ízületek és porcok vannak. Általában nincs a kezdetekkor jellemző tünete, de ahogy halad előre a kopás, úgy jelentkezik, hogy a kutya egyre kevesebb alkalommal terheli a fájdalmas végtagot.

Mint tudjuk, a legjobb a megelőzés, így lehetőség szerint erre kell törekedni már a kezdetektől fogva. Persze könnyű utólag okosnak lenni, de a porckopás fájdalma némileg enyhíthető egy kezeléssorozat segítségével.

Előzzük meg!

Ahhoz, hogy hatékonyan vágjunk bele a megelőzésbe, jó, ha tudjuk, hogy melyek azok a készítmények, amik segítenek abban, hogy mindent megtegyünk az állatok egészségéért.

A porcerősítők legfontosabb összetevője a glükozamin és a kondroitin, melyek együtt segítenek abban, hogy megelőzhessük ezt nem kívánt állapotot.

A glükozamin az a nagy vízmegkötő képességű anyag, ami azért felel, hogy az ízületi folyadék ne száradjon ki és hatékonyan őrizhesse a porcok épségét. Érdemes szájon át bevéve alkalmazni, így garantáltan maximálisan felszívódik.

A kondroitin is hasonló tulajdonságokkal bír, azaz nagy vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik. Enélkül egyáltalán nincs porcegészség, hiszen ez az anyag felel a proteoglikán és kollagén szintéziséért.

Ahogy minden vitaminnak és jótékony anyagnak, úgy a kondroitinnek és a glükozaminnak is megfelelő idő kell ahhoz, hogy beépüljön a szervezetbe és éreztesse a hatását.

Ezek mellett mindenképp jótékony hatással van a porcok megfelelő működésére a hyaluronsav és a kollagén is, hiszen ezek is olyan funkciót töltenek be a szervezetben, ami nélkülözhetetlen.

Akár a négylábúnk ételéhez, akár jutalomfalatként szeretnénk adagolni neki a különféle porcerősítőket, megtehetjük, mert a Kedvence.hu kínálatában minden variációban elérhetőek.

Előzd meg a kutyád fájdalmát, és már egészen kicsi kortól szoktasd hozzá, hisz ezek a finomságok érte vannak.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom