erkély

Erkélyek és teraszok tulajdonosai, kéz a szívére. Valóban kihasználja a szabadtéri térben rejlő lehetőségeket, vagy inkább raktárnak használja a szezonális és kihasználatlan dolgoknak? A kültéri térben nagy lehetőségek rejlenek, és kár raktározásra, vagy nyáron ruhaszárításra használni.

Ebben a cikkben ezért adunk néhány tippet, hogyan lehet egy erkélyt hangulatossá tenni úgy, hogy az kiülésre csábítson. Ki ne szeretne pihenni egy fárasztó munkanap után, meginni egy pohár finom bort, és maga mögött hagyni a nap gondjait?

Erkélybútor, mint a kényelem alapja

Ha szeretné hangulatosabbá tenni erkélyét, az első lépés a megfelelő erkélybútor kiválasztása. Jó minőségűnek és időjárásállónak kell lennie. Még ha az erkélye beüvegezett is, a napfény károsíthatja a bútorokat. A bútor általában az erkély fókuszpontja.

Ezért fontos a bútor megfelelő méretének, anyagának és megjelenésének megválasztása, hogy harmóniában legyen a közvetlen környezetével és nem utolsó sorban a lakásával is. Kiválasztására elsősorban azért figyelünk, mert az egész szezonban sok éven át, télikertek esetében akár egész évben is örömet okoz nekünk. Ezért legyen a minősége is fontos tényező.

Választhatja az évek során bevált, új formatervezéssel különlegessé tett klasszikus bútorokat, vagy beszerezhet akár extravagánsabb darabokat is. Ha jobban szereti a közös étkezést a szabad levegőn, választhat a kerti asztalok és székek között, ha a pihenést részesíti előnyben válasszon egy kerti nyugágyat.

A kerti bútorokra általában igaz, hogy az egyéni kollekciókban nem csak asztalok, székek, fotelek és nyugágyak találhatók. A padok, zsámolyok és a gyerekekre szabott termékek teszik teljessé az egyes sorozatokat.

Ha nagy erkéllyel rendelkezik érdemes külön kialakítani egy étkező sarkot és egy pihenésre szolgáló sarkot is melyeket akár virágokkal választhat el. Olcsóbb alternatíva, ha raklapból készít bútort, csak ügyeljen arra, hogy a raklapokat milyen célokra igazították. A HT (Heat Treatment) vagy DB (Debarked) jelzésű raklapok alkalmasak raklapból bútorkészítésre. És ha már csak egy pohár finom bor hiányzik, választja az Aldi akciós újság lapozható hasábjainak borkínálatát, melyek közül kedvezményes áron beszerezheti kedvenceit. Az Aldi újság az Aldi online felületén is elérhető, ahol minőségi hazai és külföldi borok közül válogathat.

Erkélyszőnyeg – stílusos és praktikus kiegészítő

A kerti bútorokhoz válasszon puha és kellemes párnákat, takarókat. A textil csodálatosan hangulatossá teszi az erkélyt, a kiválasztott motívum pedig olyan stílust kölcsönöz az egész térnek, amely a legközelebb áll Önhöz. Ne féljen a kültéri szőnyegtől sem.

Kiválóan illeszkednek az erkélyre, és kellemes otthonosságot kölcsönöznek a térnek, amelyet különösen a hidegebb estéken fogja megbecsülni. A kültéri szőnyegek alkalmazkodnak a rossz időjáráshoz, és a felhasznált anyagok összetételének köszönhetően gyorsan száradnak. Így még a nyári viharoktól sem kell tartania.

Az erkélyszőnyeg mindenekelőtt praktikus legyen, ne csavarodjon fel sehol, ami szerencsétlen balesethez vezethet, és ne legyen túl kicsi sem. Ezért a legjobb olyan szőnyeget választani, amely az erkély leggyakrabban használt részét lefedi.

Az erkélyszőnyegek mintái kiválasztásánál is a teljes szabadság érvényesül, bár sokan a meglehetősen univerzális, időtálló mintákat, színeket részesítik előnyben, ilyen például a bézs, szürke és a barna, valamint olyan motívumok, mint a csíkok, vagy csempére, netán fára emlékeztető motívumok.

Természetesen merészebb is lehet egy kicsit, és választhat perzsaszőnyeg stílusú szőnyeget is, ha az beleillik a terasz általános elrendezésébe, és megfelel lakása stílusának is, elvégre a szőnyeg látható lesz bentről is.

Erkélyét hangulatosabbá teheti egy teamécsessel, akár a Privát élelmiszer üzletlánc akciós kínálatából. De különféle dizájnú lámpásokkal még fokozhat a hatáson.

Ültessen virágokat az erkélyre, és ne feledje a gyógynövényeket sem

Egy kis kertre vágyik? Hozzon létre egy virágzó oázist erkélyén vagy teraszán. Hiszen nincs szebb, mint a virágzó virágok és a saját gyümölcsök közepén üldögélni. De milyen növényeket válasszunk az erkélyre?

A kúszónövények szépen benőnek az erkély korlátjába, a cserepekbe ültethetünk kanadai áfonyát és málnát, amiből rövid időn belül zamatos gyümölcs terem. Áfonyát és málnát már lehet kapni virágcserépben termeszthető változatban is.

Az erkélyre epret is ültethetünk és a gyógynövényeknek is találjunk megfelelő helyet. Egyszóval semmi sem lehetetlen, még a saját gyümölcs termesztése sem az erkélyen. Ha pedig már minden adott a pihenésre, fogja kezébe táblagépét és egy finom pohár bor mellett olvassa el a Kaufino online portál segítségével kedvenc háziállatos cikkeit.

Hogyan lehet egyszerűen hangulatossá tenni az erkélyt? Alapvetően szükség lesz néhány, egy stílushoz illeszkedő kiegészítőre, kisebb ülőfelületre és nem utolsó sorban kültéri világításra.

Ha szeretne minden nap munka után erkélyén megpihenni és élvezni a kellemes nyári pillanatokat vagy a naplementét, dobja fel olyan elemekkel, amelyek mindig is kintre fogják Önt csalogatni. Ha szeretne egy kis bohém stílust vinni erkélyére, bízzon a természetes anyagokban és a gazdagabb színvilágban, melyet néhány merész kiegészítővel bolondíthat meg.

Úgy döntött ezek után, hogy átalakítja erkélyét? Akkor vágjon bele! Kis dolgokkal is nagy változtatásokat érhet el.  Ha pedig még mindig tétovázik, hogy melyik darabokat kombinálja, először összeállíthatja álmai erkélyét egy csésze kávé mellett akár a számítógépe segítségével, vagy inspirálódhat az lakberendezési magazinok hasábjain keresztül is.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert