laptop

Ha egy laptopot munkához veszel, akkor nem mindegy, milyen gépről van szó. Bár a home office egyre több munkáltatónál opció, nem mindegy, hogy a munkavállalók otthonaikban milyen laptopon dolgoznak.

Olyan gépre van szükségük, ami minden elvégzendő munkához tökéletesen alkalmas. Érdemes business class kategóriás laptopot választani. És érdemes szétnézni a felújítottak között is, mert így jó és jó árú számítógépeket szerezhetünk be.

Mit kell tudnia egy laptopnak munkához tervezve?

Amikor munkához tervezett laptopokról beszélünk, vannak bizonyos alapkritériumok, amelyeknek meg kell felelniük. Stabilnak és megbízhatónak kell lenniük! Rosszul venné ki magát, ha egy gyenge, megbízhatatlan alkatrész miatt lépne fel valami váratlan hiba. És mondjuk emiatt buknánk több órányi munkánkat. Ez egyszerűen elfogadhatatlan!

Fontosak a minőségi alkatrészek. A naprakész és eredeti operációs rendszer is lényeges, ahogy az eredeti, megbízható szoftverek is. Továbbá a biztonsági funkcióknak is fontos szerepük van. Gondolok itt pl. az anyaghasználatra.

Egy üzleti használatra szánt gép fémváza sokkal strapabíróbb, mint egy “teszkós”, műanyag vázas laptopé. Így akár egy leejtést is elvisel, bár nem javaslom direkt dobálással tesztelni egyetlen laptopot sem.

Nem feledkezhetünk meg a teljesítményről sem, ami szintén fontos szempont. Bizonyos munkakörökben végzett feladatok egyszerűen megkövetelik az erős hardvert és a gyors gépet.

Miért épp a business class a legjobb választás?

Ezek a gépek minden szempontból (kívül és belül is) munkára lettek tervezve. A masszív külső vázat már említettem, de emellett ott vannak a bennük használt alkatrészek is. Nagyobb teljesítményűek ezek a laptopok, mint egy átlagos, nem business classos gép. A gondosan megválogatott, megbízható alkatrészeknek hála időtállóbbak is. Könnyebben és hatékonyabban is lehet őket fejleszteni, bővíteni.

Az üzleti célra szánt gépeknél gondoltak arra is, hogy sokáig fogják folyamatosan használni őket. Nem mindegy az sem, hogy milyen a képernyőjük. Ennek megfelelően nagy a felbontásuk és matt a kijelzőjük.

Így sokkal tovább lehet velük dolgozni úgy, hogy közben nem fárad el, nem fájdul meg a szemünk. Ráadásul a mai üzleti gépek már egyre praktikusabbak és persze egyre elegánsabbak. Régen azért ez még nem volt így, nem volt annyira fontos, mint manapság.

Arról azért érdemes tudni, hogy ezek a gépek nem kaphatóak csak úgy minden vegyesboltban, és nem is túl olcsók újonnan. Ezért érdemes megnézni a használt üzleti laptop kínálatot a PC Aréna oldalán, ahol jó árú és megbízható üzleti modelleket találsz.

Mi szól a használt laptop mellett?

Akár 70%-kal is olcsóbban hozzájuthatsz így egy kifejezetten munkához gyártott laptophoz. Pár évet használt, szakemberek által felújított gépekről van szó, melyekben az elavult alkatrészek is cserélve lettek. Szinte új laptopot vehetsz, töredék áron!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom