láthatósági mellény

Az utazás, a közlekedésben való részvétel minden formája és a munkavégzés egyes fázisai nem mindig veszélytelenek. Ott leselkedhet ránk mindenféle nehézség, és előre nem látható körülmény is nehézzé teheti a helyzeteket. Ezeknek pedig olykor komoly következményei is lehetnek.

Ennek elkerülése érdekében mindenkinek a lehető legtöbb óvintézkedést kell megtennie a tőle elvárható módon. Elsősorban a józan ész szavát követve nem szabad olyan helyzeteket teremteni, amivel megnövekedhet a sérülésveszély, másodsorban pedig a lehetséges kockázatokat minimalizálni kell.

Ehhez jelentenek jó megoldást a speciálisan kifejlesztett védőeszközök.

Kis befektetés, ami óriási haszonnal jár

Ha nem lehet mégsem elkerülni, hogy veszélynek tegyük ki magunkat, amikor forgalmas helyen dolgozunk vagy éppen biciklizünk, gyalogolunk vagy utazunk, akkor érdemes választani egyet az Épkézláb Munkaruha láthatósági mellény kínálatából.

A láthatósági mellényen elhelyezett fényvisszaverő betétek pontosan azt a feladatot látják el, amire kitalálták őket, azaz hogy a gyalogosokat és a kerékpárosokat már messziről és időben jól láthassák a forgalomban résztvevő járművek vezetői.

Amennyiben például lakott területen kívül, sötétben vagy rossz látási viszonyok közepette közúton közlekednek, akkor ráadásul még a közlekedési szabályok is kötelezik őket a láthatósági mellény viselésére.

Előfordulhat az is, hogy valakinek el kell hagynia egy gépjármű biztonságos utasterét műszaki gond, defekt vagy egyéb baj miatt. Ilyen esetekben is életet menthet egy jól észrevehető láthatósági mellény viselése.

Kis helyet foglal, könnyű, elfér az autó kesztyűtartójában is pár darab. Igazán megéri ez a kis befektetés.

Természetellenesen feltűnő

Bizonyos munkahelyeken vannak olyan speciális munkaterületek, ahol kötelező előírás és általános munkavédelmi felszerelés a láthatósági mellény, mely az egyik legfontosabb munkavédelmi ruházat.

A rendeletekben felsorolt munkaterületek esetében nagyon lényeges, hogy a munkavállaló hamar és nagyon jól felismerhető legyen, ebben segít az a remek találmány, mert a dolgozó bármilyen mozgása a fényvisszaverő csíkok miatt nagyon figyelemfelkeltővé válik.

Ezt érzékelve pedig azonnal sokkal óvatosabbá és figyelmesebbé válik a rá esetlegesen veszélyt jelentő vezető vagy egyéb veszélyt jelentő gép kezelője.

Nem elég csak a macskaszem a bicikliken

A kerékpárosok is sokkal jobban teszik, ha először nem az életbiztosítás megkötésére gondolnak, ha a munkába járáshoz vagy a bevásárláshoz a kétkerekűt részesítik előnyben. Sokkal észszerűbb megoldás, ha egy láthatósági mellényt vagy láthatósági pántot kanyarítanak magukra a nyeregbe pattanás előtt.

Látni és látszani – ezt az elvet így a gyakorlatban azonnal meg is tudják valósítani és nagy valószínűséggel épségben vissza is térhetnek a megtervezett útjukról a munkából vagy a kívánt portékával.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom