tolltartó

A gyerekek számára nem minden esetben öröm az iskolakezdés. Ugyan ennek is megvannak a maga örömteli pillanatai, mint az izgalmas előkészületek, a legújabb mintás és különböző színekben pompázó iskolai felszerelések beszerzése vagy az iskolai barátokkal való önfeledt találkozás.

Nem is beszélve az újabb kihívásokról, amelyek felé félve ám, de mégis várakozással fordulnak a tanulók.

A legideálisabb, ha rendelkezik egy komplett listával, amin szerepel minden olyan felszerelés, amely nélkülözhetetlen az iskolakezdéshez. Így nem csak hatékonyabb lehet a vásárlás, de sokkal kényelmesebb és gyorsabb is.

Milyen iskolai felszerelésre lesz szüksége?

Az első és legfontosabb tényező, amely segítségével a kisiskolást is könnyen lehet motiválni, az az iskolatáska kiválasztása. Szinte minden egyes iskolai évnek megvan a maga divatja, így gyermeke garantáltan új hátizsákkal szeretne villogni a barátai előtt.

Amennyiben már valóban szétnyűtte az előző évi darabot, akkor érdemes körülnéznie a piacon, és a külső szempontokon túl tudatosan választania.

Egy iskolatáska esetében számos tényezőt figyelembe kell vennie ahhoz, hogy egészséges és kényelmes darabot válasszon gyermeke számára. Érdemes megvizsgálnia a hátrész kialakítását, a vállpántok minőségét, a táska méretét és súlyát.

Amennyiben pontosan illeszkedik a gyermek hátához, azaz a csípő vonala fölé ér, és nem nyúlik túl a tarkón, valamint nem is szélesebb, mint a gyermek, akkor a hátrész ergonómiájárá is figyeljen. Ideális döntést hozhat, ha szétnéz a BestMarkt kínálatában lévő iskolai felszerelések között!

Tolltartók, füzetek és egyéb kiegészítők

A táskák után a gyermekek második kedvence, a tolltart is kifejezetten fontos. A kisebbek inkább a kihajthatós darabokat szokták kedvelni, amelyben minden egyes ceruza szépen és rendezetten elfér, mindazon felül, hogy külön helye van a radírnak, a rotringhegynek és a hegyezőnek egyaránt.

A nagyobbak a kinyithatós plüss, szilikon vagy fémdarabokat kedvelik, amelyben ömlesztve ugyan, de megtalálnak mindent.

Legtöbbször a szülők dolga a megfelelő mennyiségű füzet összeválogatása. Kis vagy nagy alakú, vonalas, sima vagy négyzetrácsos, esetleg spirál vagy hagyományos? Ma már minden egyes tantárgy mást kíván, így érdemes előre összeírni a darabszámokat.

Füzetek tekintetében is kaphatók az olcsóbb hagyományos kinézettel rendelkezők, de vannak a mintásabb, keményfedeles darabok, amelyek drágábbak lehetnek társaiknál.

Amennyiben megvannak a nagyobb dolgok, következhetnek a kicsik, mint a ceruzák, tollak, filcek, sorkiemelők, radírok, hegyezők és egyéb írószerek. Nem felejtheti el a rajzórához szükséges papírokat, a technikaórához nélkülözhetetlen hozzávalókat, valamint a matematikaórákon a számolást segítő eszközöket sem.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom