kiskerti szerszámok

A legtöbben úgy gondolják, hogy a kerti munkákra tavasszal kell sor kerüljön, de valójában az ilyen jellegű teendők sosem érnek véget és csak nagyon kevés ideig szünetelnek.

A téli hónapok sem fognak eltelni unalomban, hiszen ekkor nyílik igazán lehetőség a kiskerti szerszámok beszerzésére. A hatékonyságot sokban növeli, ha mindig kéznél vannak a tökéletes eszközök, amikkel azonnal eredményt lehet elérni.

Bár a modern világban rövid határidővel megrendelhetők az aktuális felszerelések, de ez mégis több napot vehet igénybe, ami akadályozza a munkát. Jobb, ha a kiskerti szerszámok kéznél vannak, például a garázsban vagy a műhelyben sorban elrendezve.

Klasszikus típusok az ásó, kapa, gereblye, lapát, balta. Ezeknek rengeteg változata választható igények és az ellátni kívánt feladatok szerint. A hagyományos fűvágáshoz kaszára, a zöld javak összegyűjtéséhez villára egyértelműen szükség van.

Kisebb teljesítményt nyújt a sarló, de gyakran az is bőven elég. A bokrok, fák kivágása, karbantartása metszőollóval, fűrésszel, bozótvágó és ágvágó ollóval végezhető el egyszerűen.

Mi célt szolgál a hasító fejsze?

A karbantartási munkálatok nem érnek véget a növényi részek begyűjtésével, mert azokat fontos hatékonyan feldolgozni. Itt kerül képbe többek között a hasító fejsze, mint specifikus eszköz. Még mindig sok helyen használnak hagyományosnak nevezhető vegyes tüzelésű fűtési rendszereket.

Egy nagy kertből pedig rengeteg faanyag származhat, amit a kazánban kiválóan lehet hasznosítani. Ehhez azonban megfelelő méretűre kell darabolni az alapanyagot.

A hasító fejsze olyankor kap főszerepet, amikor hosszanti vágás történik. Az egyszerű baltával szemben, ennek a típusnak az éle kisebb és feje ék alakú. Mindig egyetlen darabból készül, többnyire acélból. A nyele hosszú és a fejrésznél ütközéselnyelővel van felszerelve.

Sajnos olykor sikerül mellévágni és ez csökkenti a csapás erejét. Az ergonomikus nyél sem maradhat ki a hasító fejsze fejlesztéséből, hiszen a hosszabb ideig tartó munkák jelentős terhelést okoznak, ami ilyen módon csökkenthető. A kisebb-nagyobb rönkök elvágása a minőségi fejszével nem jelent többé akadályt.

Kép forrása: Envato Elements

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom