life coach

A coach szakma egyre felkapottabb, sokan döntenek úgy, hogy ezt a foglalkozást választják. A területen belüli specializálódás is lehetséges: a life coach-ok azok, akik a klienseket az életviteli problémáik megoldásában segítik.

Ha szeretnél, te is lehetsz ilyen szakember: jelentkezz a thebrightacademy.hu Life coach képzésére, ezen az online tanfolyamon lépésről lépésre végigvezetnek a legfontosabb tudnivalókon.

Milyen képességekkel kell rendelkezned?

Bár magának a tanfolyamnak nincs semmilyen előfeltétele, nincs tehát életkorhoz vagy végzettséghez kötve a jelentkezés, azért jó, ha már elvégezted az alapozó coach képzést, ami szintén elérhető a The Bright Academy oldalán!

Az sem árt, ha rendelkezel némi önismerettel, tisztában vagy saját szokásaiddal, a hibáiddal, de az előnyeiddel, jó tulajdonságaiddal is. Egy jó coach ugyanis mindig önmagából merít erőt. Talán nem ismeretlen számodra a kiégés fogalma, ami a segítő szakembereket nagyon is érinti.

Ha nem tudod, meddig tart a felelősséged, hogyan húzd meg a határaidat, akkor coach-ként is kerülhetsz nehéz helyzetekbe a kliensekkel dolgozva. Szerencsére a TBA Life coach képzéséhez ajándék mentorálás is jár, így ha bizonytalan vagy valamiben, nyugodtan fordulhatsz az oktatóhoz.

Miről lehet tanulni a life coach tanfolyamon?

Mivel a life coach az olyan embereknek segít, akik megakadtak életük egy bizonyos területén, elsősorban életmódbeli változásokról, szokásokról, önfejlesztő lehetőségekről lesz szó. Nagyobb témakörök a következők:

  • Testi-lelki egészség (hiszen mindkettő fontos)
  • Az elégedettség
  • Életmódváltás, a szokások felülvizsgálata
  • Célkitűzés
  • Kiégés

A tanfolyamon szöveges és videós tananyagok is vannak, emellett sok hasznos eszközt is a kezedbe kapsz. A letölthető dokumentumok, képek is segítségedre lehetnek a megértésben. A hozzáférés pedig korlátlan, többször is visszanézheted a felvételeket, elolvashatod az útmutatásokat. Végig a saját tempódban haladhatsz.

Hogyan dolgozik egy coach?

Ha a tanfolyamot elvégzed, egy certifikátot kapsz: ez nem akkreditált képzés, azonban így is hasznos lehet, ha esetleg a szűkebb ismeretségi körödben lenne szüksége egy segítő szakemberre valakinek.

A hivatásos coach-ok konzultációkat, üléseket tartanak, ezek egy-másfél órás beszélgetések, ahol a problémamegoldáson, a jelenen van a hangsúly. Ez nem terápia! Ugyanakkor a segítő kérdésekkel a jó coach eléri, hogy a kliens felismerje az akadályokat az életében, és saját maga találja meg rájuk a megoldást.

Ehhez értő figyelemre, kíváncsiságra és tiszteletre van szükség a coach részéről. Nem szabad tanácsokat osztogatni, kioktatni a klienst vagy lekezelően bánni vele. A támogató légkör megteremtése a cél. Fel kell ismerni a látens problémákat is, és rámutatni, mennyi lehetőség áll rendelkezésre a megoldáshoz. A többi már nem a coach-on múlik.

Ha érdekelnek a további részletek, látogass el a fent említett weboldalra, és tájékozódj!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom