fogászat

A fogászati turizmus népszerűsége töretlen. A hazánkba érkező fogászati turisták az elmúlt évek alatt “Európa Fogászati Központjává” tették Magyarországot, annak ellenére is, hogy fel kellett venni a versenyt más konkurens, kelet-európai országokkal.

Miért döntenek sokan a fogászati turizmus mellett?

A fogturisták teljesen eltérő indokból vágnak bele a külföldi gyógykezelésbe. Van, aki a költségek miatt kénytelen az olcsóbb megoldásokat keresni, van, aki a helyi ellátórendszer elérhetetlensége, a hosszú várakozási idő vagy a nem megfelelő minőség miatt dönt az utazás mellett. Sokan kötik össze a kellemeset a hasznossal: mivel egyébként is utaznának, nyaralásként fogják fel a fogsoruk helyreállítását.

Az olcsóbb ellátás érdekében a külföldre utazó fogászati turisták semmiben sem szenvednek hátrányt a fogászati kezelések során. A fogorvosok képzett és tapasztalt szakemberek, a magánrendelők és klinikák modern technikai eszközökkel felszereltek, a legkorszerűbb anyagokkal és módszerekkel dolgoznak. Az alacsonyabb árakat az alacsonyabb működtetési és bérköltségek eredményezik.

A fogászati turizmus célországai

Olyan fogturisták keresik fel hazánk és versenytársaink (Törökország, Románia, Bulgária, Lengyelország) fogászati klinikáit, akik főként Nagy-Britanniából, Svájcból, Franciaországból és a skandináv országokból származnak.

Egy 2011-es adatok szerint Magyarországra 70 ezer fogturista érkezett, akik 700-800 ezer vendégéjszakát töltöttek el nálunk, a fogászati turizmust a gazdaság húzóágazatává téve. Ekkor a hazai fogturizmus európai piaci részesedése 40% körül volt.

Az azóta eltelt években a fogturizmusban konkurenciának számító országokra egyre jobban oda kellett figyelni, hiszen mind áraikban, mind az ellátás színvonalában felvették a lépést hazánkkal.

Így volt ez Lengyelországgal is, ahol a beavatkozások ára és minősége a magyarhoz hasonló, de előnyükre vált, hogy helyrajzilag közelebb voltak a skandináv országokból útrakelő fogturistáknak. Ma már szerencsére ez nem jelent akkora előnyt, köszönhetően a légi közlekedés fejlődésének.

Fogászati turizmus – a kényelem is biztosított

Fogturistaként napjainkban már nem kell egyénileg a szervezéssel bajlódnia senkinek. Szervezetten vagy egy ügynökség bevonásával vagy közvetítő nélkül az adott fogászati klinika által szervezetten mindenki könnyen és biztonságosan vághat bele a külföldi fogászati kezelésekbe.

Még a szálláshely hosszadalmas kereséséről sem kell gondoskodnia – ahogy a budapesti francia nyelvű Jildent Clinique-nél sem, ahol a páciensek számára jó nevű szállodákba szervezik meg a foglalást.

A fogászati turizmus marketingje

Míg kezdetben a fogorvosok nem reklámozhatták a tevékenységüket, 2004-től lehetővé vált ennek a területnek is a népszerűsítése. Ma már természetes, hogy megfelelő marketingeszközökkel akár a legkisebb fogászati magánrendelő is szélesebb körben ismertté váljon, és a híre eljusson akár a külföldi fogászati turistákhoz is.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom