Let's Leaf - Nyílgyökerek gondozása

A Maranta család igen fajgazdag, hazánkban nyílgyökér néven is ismertek, emellett a Calatheák is ennek a nagy családnak a tagjai – utóbbiak azonban kényesebbek, róluk máskor lesz szó.

Nyílgyökerekből két fajtával találkozhatunk a leggyakrabban a Tricolornak bíbor erezete van, míg a Leuconeura levelein sötét foltokat találhatunk. Ma már felfedezhetünk más fajokat is boltokban, webshopokban.

Ezek tartásánál ügyeljünk a rendszeres öntözésre, 1-2 napnál tovább ne maradjon száraz a növények földje, ha mégis ez történne, a levelek bepöndörödnek, a növény veszt a szilárdságából.

Ha alacsony a páratartalom, akkor a levelek szélei barnulni kezdenek, ezért igyekezzünk ezt minél magasabban tartani, esetleg agyaggyolyós tálkára tenni a cserepet.

Különösen télen ügyeljünk arra, nehogy túllocsoljuk a növényt, ha ez mégis megtörténik, akkor a növény szárait a nóduszok – alatt vagy felett – levághatjuk, hogy így mentsük meg a többi részt.

Ezeket vízbe vagy más közegbe téve könnyen kigyökereztethetjük. Ezt a túl locsolás nélkül is elvégezhetjük, ha azt tapasztaljuk, hogy a fényhiány miatt megnyúlik a növény, vagy ha egyszerűen csak szaporítani szeretnénk azt.

Kép forrása: Lets Leaf

Forrás: Lets Leaf

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Szobanövények