teázás

Az ADHD hiperaktivitás egy olyan figyelemzavaros állapot, melynek gyakorisága a 8-10%-ot is eléri a gyerekek körében, annak ellenére is, hogy sok esetben nem kerül diagnosztizálásra.

A tünetek megjelenése

Ha valakinél olyan viselkedésbeli módok jelennek meg, mint például a mozgáskoordináció és a koncentrációs képesség fejletlensége, szétszórtság, feledékenység, gyakori hangulatingadozás, indulatosság, az mindenképpen gyanakvásra adhat okot. Ezt pedig nem árt komolyan venni.

Az ADHD kialakulását előidéző okokat teljes bizonyossággal máig nem sikerült feltérképezni. A kutatások leginkább arra irányulnak, miszerint genetikai eredetű okokról van szó.

Aggodalomra azonban nincsen ok, az ADHD tünetei megfelelő módszerekkel jó eredménnyel csökkenthetőek, a gyermekeknek hatékony segítséget nyújtanak.

Terápiás módszerek mellett különböző gyógyszeres kezelések is elérhetőek, azonban természetes megoldásokkal is tehetünk a tünetek ellen és segíthetjük a figyelemzavaros állapot javítását, többek között a Japánban évszázados hagyományokkal rendelkező matcha teával.

Hatékony megoldás

Ahogy már említettük, az ADHD kezelésére a szakemberek gyakran ajánlanak különféle viselkedésterápiákat, amelyek keretén belül a páciens megtanulja kezelni az érzelmeit a szülők és a közvetlen környezet segítségével. Súlyosabb esetekben gyógyszeres kezelés is indokolt lehet. Csökkenti ugyanis az agresszivitást és javítja a teljesítményt.

A támogató és kiegyensúlyozott környezet mellett azonban kifejezetten hatékony megoldás lehet a matcha tea fogyasztása is. Az egészségre nézve számos jótékony hatással bír – ezért is keresik egyre szélesebb körben -, azonban hatóanyagainak köszönhetően támogatja a szellemi frissesség megőrzését is.

Így hat a matcha tea

A matcha teát méltán nevezik szuperitalnak is. L-theanine nevű különleges hatóanyaga ugyanis megnöveli a koncentrációs képességet, az éberséget, így segítve a mindennapi feladatok elvégzését és a könnyebb beilleszkedést.

Nyugtatólag hat, azonban nem okoz bágyadtságot. Csökkenti a felgyülemlett stresszt és feszültséget, ami egy ADHD-val élő számára nagy segítség az impulzivitás, érzelemkezelés terén.

Fontos megjegyezni, hogy ez a állapot nem szüntethető meg véglegesen, azonban a tünetmentesség elérése lehetséges. Ehhez fontos az orvosi utasítások betartása, az együttérző környezet, a pozitív visszajelzések és a nyugalom.

Ezt elősegíthetjük többek között napi egy csésze matcha tea beiktatásával. Nemcsak az immunrendszert “vértezzük” fel a betegségekkel szemben, de a mentális egészségünkért is sokat tehetünk. Egy finom, különleges, ősi hagyományra visszatekintő japán teával.

Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

Nagyon jó minőségű, kellemes aromájú matcha. Már nem kávézunk, és a nagy fiam is szereti, úgy ad neki energiát a nehéz iskolai napokhoz, hogy tudom, természetes és hasznos anyagot tartalmaz. Nagyon örülök, hogy ilyen minőségben hozzá tudunk jutni. Régen szerettem volna már kipróbálni, most pedig már a mindennapjaink része, a napi rutinunkká vált. Matcha latténak fogyasztjuk, növényi tejjel, külön ízesítés nélkül. A gyereknek egy pici mézet teszek hozzá. – N. Bernadett

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom