UX-designer

Grafikusként végeztél és bővítenéd a tudásod vagy gondolkoztál már azon, hogy grafikai vonalon tanulj tovább? Rendelkezel is alapvető információkkal az UX/UI tervezés témában, de azon tűnődsz, vajon megfelelő-e a háttered, mert nem jártál művészeti iskolába? Nyugodtan félreteheted a kételyeidet.

Egy nagyszerű UX-designer hihetetlenül sokrétű készségekkel rendelkezik, amely magában foglalja a különböző soft skilleket, az iparági és egyéb készségeket. Ha ezek megvannak benned, jöhetsz bármilyen területről, az alapok elsajátítása után kitűnő tervező válhat belőled. Hol tanulhatsz UX/UI tervezést? Mi kell hozzá?

Biztos alapok

A digitális világ kihívásainak való megfelelés számos új szakmát teremtett, amelyekhez a tudást egyetemi keretek között még nem igazán tudod elsajátítani, viszont gyakorlatorientált online képzéseken bármilyen nyelven hozzáférhetsz. Tökéletes erre a DevAkadémia UX/UI designer képzése, amely képbe hoz a szakma alapjaival, így elvégzése után elindíthatod a karrieredet.

Gondolhatnád, hogy könnyebb dolga van annak, aki a grafikusi pályáról kacsint az UX/UI designer szakma felé, vagy a webdesign karrierje újabb állomásaként szeretne kiteljesedni benne, azonban mindegy, honnan jössz, ha rendelkezel a szakma elsajátításához és gyakorlásához nélkülözhetetlen alapvető készségekkel. Az UX-hez való illeszkedés inkább az érdeklődési körödről, a szenvedélyeidről és arról szól, hogy mi motivál téged.

Honnan tudhatod, hogy alkalmas vagy-e UX/UI designernek?

Az UX designer feladata a weboldalak, alkalmazások felhasználói élményének tervezése, míg az UI-tervező a felhasználói felületek kialakításáért felelős.

Neked való ez a szakma, ha

  • az embereket helyezed előtérbe, természetes empátiakészséggel rendelkezel
  • érdekel a technológia, hiszen Te gondoskodsz majd arról, hogy a legújabb kütyük használhatóak legyenek
  • élvezed a változatosságot, hiszen ez egy olyan multidiszciplináris terület, amely a tervezés, az emberi pszichológia, a problémamegoldás és az üzleti élet elemeit tartalmazza.
  • élvezed a problémamegoldást
  • jó munkatárs vagy, hiszen ez a terület nem magányos farkasoknak való,
  • kommunikációt és csapatmunkát igényel, az együttműködésről szól
  • képes vagy új ismereteket gyorsan elsajátítani
  • jó szemed van a részletekhez

Melyik tervező mivel foglalkozik?

Az UX designer feladata, hogy minél inkább felhasználóbarát weboldalt, alkalmazást készítsen. Az ő munkája a drótváz készítése, a tartalomfejlesztés, a verziók folyamatos tesztelése, de figyelemmel kell kísérnie a trendeket és a versenytársakat is, elemeznie a célcsoportot, valamint együttműködni az UI design szakemberekkel.

Az UI designer sokrétűbb feladatot lát el, mint egy grafikus, ő tervezi a felhasználói felületet, készíti el a grafikai és webdesign munkákat a programozókkal együttműködve.

Karrierváltóknak is járható út, hiszen az alapkészségek megléte esetén már csak némi tanulás, szorgalom és gyakorlat szükséges ahhoz, hogy sikeres web- vagy UI/UX designerré avanzsáljanak.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom