fürdőszoba

A lakásunk egyik legfontosabb helyisége a fürdőszoba, ahol reggel és este is sok időt töltünk. Bármit is csinálunk, nagyon fontos, hogy jól lássunk. Már csak azért is, mert kis alapterületű helyiségről van szó, ahol általában nincsenek ablakok.

Ennek megfelelően kell kialakítani a tökéletes világítástechnikát. Erre több megoldás is létezik, hiszen többféle fürdőszobai lámpa elhelyezésére is van lehetőségünk. Ezek közül leginkább a helytakarékos megoldások szoktak beválni, amiket a falra vagy a mennyezetre tudunk felszerelni.

A fürdőszobai lámpa IP védettsége

A fürdőszoba egy „vizes” helyiség, ahol magas páratartalommal kell számolni. Emiatt nem szerelhetjük fel akármilyen lámpákkal, azoknak ellen kell állniuk a nedvességnek és a párának. Ehhez ad útmutatót a lámpák IP védettsége, ami úgynevezett zónánként változik.

A zónák aszerint vannak felosztva, hogy a lámpatestek milyen távol vannak azoktól a helyektől, ahol közvetlenül vizet használunk. Ilyen például a kád, a zuhanyzó vagy a mosdó. Vásárlás előtt tájékozódni kell a szükséges IP védettségről és ennek megfelelően kell kiválasztani a fürdőszobai lámpákat.

Mennyezeti lámpa a fürdőszoba megvilágítására

A fürdőszoba általános megvilágítására alkalmas fényforrás a mennyezeti lámpa. Többféle opció közül választhatunk: felszerelhetünk egy nagyot vagy több kisebbet. Kerülhetnek a mennyezetre vagy az álmennyezetre is, a hagyományos fényforrásokon túl dönthetünk a LED lámpák mellett is.

Ez esetben nemcsak a dizájn és a fényerősséget választhatjuk meg, hanem a fény színét is. A sárga színű fürdőszobai lámpa barátságos hangulatot teremt, segít az ellazulásban, relaxálásban. A fehér színű viszont növeli a tisztaságérzetet és jól passzol a hűvösebb színű berendezéshez.

Látta már, hogy az alampa.hu oldalon milyen sokféle mennyezeti lámpa közül választhat? Igazi különlegességeket is talál itt, amik nemcsak szépek, hanem nagyon praktikusak is.

Fali lámpa a fürdőszobai tükör mellé vagy fölé

Nem feledkezhetünk meg a speciális fényforrásokról sem, amik célzottan egy adott területet világítanak meg a fürdőszobában. A tükör előtt sok időt töltünk, például, amikor fogat és arcot mosunk vagy fésülködünk. Amikor ide állunk, akkor a mennyezeti lámpa mögénk kerül és így árnyékot vet ránk.

Nem kérdés tehát, hogy itt szükségünk van egy kis plusz fényre, ami jobb látási viszonyokat teremt. A fürdőszobai lámpa kerülhet a tükör mellé, illetve fölé is attól függően, hogy hol van hely. Ha van rá lehetőség, akkor a lámpát körbe lehet futtatni a tükör körül, hogy az arcunk minden irányból kapjon fényt.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom