költöztetés

Azt, hogy mennyibe kerül egy költöztetés, mindenki szeretné tudni akkor, ha épp erre van szüksége. Azonban ha belegondolunk, akkor nem is annyira könnyű kérdés ez, mint az elsőre tűnhet.

Több összetevős, hogy egy költöztető cég milyen kiadásokkal rendelkezik, és a folyamat közben is lehetnek nem várt történések. És ez csak pár dolog, ami befolyásolja, hogy mennyi lesz a végösszeg.

A költöztetés hiénáit messziről kerülje el!

Sokak számára egyszerűnek tűnhet a költöztetés, épp ezért vágnak bele sokan úgy, hogy nincs is meg hozzá a megfelelő tudásuk. Sem eszközparkjuk, sem csomagolóanyagaik, sem szakképzett munkatársuk. Belőlük rövid időn belül hiéna válhat, vagy alapból ebből a célból hozzák létre a “vállalkozásukat”.

Ők sajnos a mai napig is jelen vannak a piacon. Érdemes őket messziről elkerülni! Őket semmi más nem érdekli, csak az, hogy minél több pénzt kiszedjenek Önből, mint megbízóból. És sok esetben aljas, piszkos megoldásokhoz folyamodnak.

Ilyen például az, amikor felpakolnak a teherautóra, majd jelzik, hogy a telefonon megbeszélt összeg sokszorásáért hajlandóak lepakolni az új helyen. Szegény megbízó ilyenkor (írásos árajánlat nélkül) nem sok mindent tehet, kifizeti az összeget, vagy maximum kialkud egy kevesebbet.

Ne hagyja magát becsapni!

Sok esetben, ha a legolcsóbb szállítást választja, ez lehet a vége. Persze nem biztos, de jó esély van rá. Érdemes kicsit jobban a költöztetők körmére nézni, mielőtt megbízza őket.

Mindig írásban kérjen árajánlatot! Nézzen utána a cégnek, hogy létezik-e, élő cégről van-e szó? Nézze meg a honlapjukat. Cégadatok fent vannak?

Ügyfélszolgálat van és elérhető? Az ügyfélszolgálatos segítőkész vagy flegma? Mindent megígér, csak őket válassza, vagy pontos tájékoztatást ad, és e-mailben küld árajánlatot? Ezek mindegyike árulkodó jel lehet.

Mit kapunk a pénzünkért?

Amikor egy költöztetés árát nézi, jusson eszébe, hogy valójában mit rendel meg. Nem egy költöztetést, hanem azt, hogy a bútorait épségben eljuttatják A pontból B pontba. Mennyivel másabb így gondolni rá, igaz? Ha így gondol erre, máris érteni fogja, hogy miért nem kell mindig a legolcsóbbat keresnie. Sokkal inkább a legmegbízhatóbbat.

Egy költöztetés árának fő összetevője az, hogy mennyi ideig tart, és hány emberre van szükség hozzá. Ugyanis a bérköltség a legnagyobb összetevője egy ilyen szállításnak.

Épp ezért nem mindegy, hogy mekkora rutinnal rendelkeznek a költöztető szakemberek (a gyorsaság miatt). De az sem mindegy, hogy optimális létszámmal vannak-e jelen a le- és felpakolásnál.

És akkor ott van még az elszámolás is. A legtöbb cégnél óraalapú az elszámolás, vagy legjobb esetben is félóra alapú. Ellenben a fent már belinkelt Servitius és Partnerei költöztetés csapatánál például percalapú!

Azért ezt is érdemes figyelembe venni, ha döntünk a megbízandó cégről. Ráadásul az oldalukon online munkadíj kalkulátoruk is van, ami szintén nem mindennapi.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom