szolárium

A szoláriumstúdiókkal kapcsolatos aggályok még napjainkban is jelen vannak, s ezeket ha gondolatban át is hidalják az emberek, még mindig ott vannak a megválaszolatlan kérdések. A kezdő szoláriumozók fejében számtalan kérdés merülhet fel, például az, hogy mégis mennyi ideig tart lebarnulni?

Ha szeretnéd te is tudni, akkor érdemes velünk tartanod egy rövidke cikk erejéig, amelyben a barnulási idővel kapcsolatos “titkokat” szeretnénk megfejteni.

Akkor meddig is tart lebarnulni?

Ez az a kérdés, amire nem tudunk pontos választ adni, ugyanis a barnulási idő a bőrtípustól és annak adottságaitól függ. Persze az sem mindegy, hogy a stúdió milyen gépeket, csöveket kínál fel számunkra. A Hollandimpex KFT csövekről szóló tájékoztatója például nagy segítséget nyújthat nekünk a döntéshozatal során. Általában azonban a bőrtípus dominál.

A sok-sok bőrszín eleve más-más módon reagál az UV-sugárzásra, hiszen van, akinél már a második alkalom után látható a változás, míg mások csak több hét után vesznek észre barnulást. Mi azt szoktuk javasolni, hogy mindenki fedezze fel a saját bőrének “határait”, ám a legjobb talán az lenne, ha eddig a határig nem jutna el senki.

Hogyan bánjunk a bőrünkkel?

A világos bőr nagy óvatosságot és törődést igényel. Csak fokozatosan szabad elkezdeni a szoláriumozást és ezután lassan növelni a dózist. Az se tévesszen meg, hogy ha barnább bőrrel rendelkezünk, mivel ez esetben sem szabad túlzásba vinni a bőr barnítását.

Napjainkban találkozhatunk olyan csövekkel, amelyek akár 3 hét alatt látványos eredményt érhetnek el. Ilyen például a Coffee Love termékcsalád mélybarnító kínálata is. Ezeket a csöveket előszeretettel próbálják ki az érzékenyebb bőrű emberek.

Kellemes, mélybarna színt érhetünk el, mindezt égés nélkül. A Coffee Love termékeket rendkívül sok szoláriumozó keresi, ami szintén azt mutatja, hogy megéri mellettük dönteni.

A barnulás szabályai

A barnulás szabályai nincsenek kőbe vésve, de ennek ellenére nem árt tudatosítanunk magunkban azokat a szempontokat, amelyekre figyelnünk kell. A mértékletesség az első ilyen szempont.

A szoláriumstúdiókban érdemes kikérni a személyzet véleményét azzal kapcsolatban, hogy nekünk mennyi ideig, milyen gépekkel, csövekkel és krémekkel kellene barnulnunk, hiszen mi nem biztos, hogy ezt reálisan fel tudjuk mérni.

A kozmetikumokra pedig igenis szükség van, ne hallgassunk azokra, akik azt mondják, hogy nem! A bőr hidratálásában nagy szerepet játszanak azok az alkotóelemek, amelyekből a krémek készülnek, ugyanakkor a tartósabb és mélyebb barnulást ugyancsak támogatják.

A szoláriumozás világa tehát egy eléggé összetett világ, ahol nemcsak a szolgáltatóknak, de nekünk is részt kell vennünk a folyamatban. Habár percre pontosan nem tudjuk megmondani, meddig tart majd lebarnulni, de hamar kitapasztalhatod, mit bír el a bőröd.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom