Otthon, Kiskert

Mi a közös a keményfa pelletben és a grillsütőben?

pellet

pellet

A keményfa pelletet sokan a pellettüzelésű kazánokhoz kötik, de azzal már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy akadnak pellettel működő grillsütők is. A kettő között nincs igazán nagy különbség, hiszen mindkettőnek lényege, hogy gyakorlatilag önállóan működnek.

Mi a pellet grillsütők titka?

A pellet grillsütők lényegében nagyon hasonlítanak a pellet kazánokhoz, hiszen itt is az történik, ami a kazánok esetében, vagyis a grillező a tartályban lévő pellet tüzelőanyagot saját magának adagolja, aminek köszönhetően a grill belső hőmérséklete minimális odafigyelés nélkül is állandó hőfokon tartható.

Persze a technikai fejlődésnek hála, egy modern pellet füstölő és grillező ennél jóval többre képes az okosfunkcióknak köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a grillezőt egy okostelefon vagy egy táblagép segítségével a megfelelő alkalmazáson keresztül irányíthatjuk, vagyis elég a telefonunkat nyomkodni ahhoz, ha be szeretnék kapcsolni, beállítani a megfelelő hőmérsékletet és füstmennyiséget, de a kikapcsolás szintén nem jelent gondot az okoskészülékünkről.

Mit kell tudni a keményfa pelletről?

A keményfa pellet egyfajta tüzelőanyag, amit a keményfa forgácsából készítenek. A forgácsot a gyártás során ledarálják, kiszárítják és magas nyomáson apró hengerekké préselik. Ennek az eljárásnak köszönhetően a pelletdarabkák nedvességtartalma minimálisra csökken, illetve emiatt az égés során hatalmas energia szabadul fel.

Bár alapvetően ez nagyon jól hangzik, a pellet mégsem használható bármilyen kazánban vagy grillsütőben, hiszen a keletkező energia optimális és gazdaságos felhasználásának feltétele, hogy olyan berendezésben használjuk, melynek rendszere képest ezt a nagy mennyiségű energiát kezelni. Értelemszerűen ilyen a pellet kazán és a pellet grillsütő is.

Különbségek a keményfa pelletek között

Alapvetően az olyan keményfa pelletet, mely természetes anyagokból készült, felhasználhatjuk fűtésre és grillezésre egyaránt. Ugyanakkor, ha csak grillezésre szeretnénk keményfa pelletet vásárolni, érdemes azok között keresgélni, melyek kifejezetten erre a célra lettek gyártva.

Ilyen többek közt a Broil King grillező pelletje is, mely természetes és kiváló minőségű anyagokból készült. Ez a pellet nem csupán hatékonyan ég, hanem különleges aromával látja el az éppen füstölődő fogást.

Természetesen nem csupán egyféle grillező pellet kapható, így ha például a barbecue aromát szeretnénk az ételek ízén érezni, akkor a hikoridióból készült pellet beszerzésére van szükség. Ettől a húsok és a zöldségek íze is igen karakteressé válik, érdemes kipróbálni.

Amennyiben te is kedvet kaptál egy pellet grillsütő beszerzéséhez, vagy kifejezetten grillezéshez való pelletet szeretnél vásárolni, nézz szét a Grillplaza.hu oldalán, és ne habozz megrendelni a számodra ideális termékeket!

Hirdetés (X)

Kapcsolódó témák

Comments are closed.