SEOzseni keresőoptimalizálás

A Google toronymagasan a legismertebb kulcsszavas kereső. Piaci részesedése Európában és az USÁ-ban 92 százalékra tehető. Népszerűsége hazánkban töretlen: több mint 5 millióan használják legalább heti rendszerességgel.

Mi lehet a SEO jelentése? A keresőoptimalizálás (angolul SEO, azaz Search Engine Optimization) azt a tevékenységet jelenti, amikor a kulcsszavas keresők találati listáján elért helyezést kívánjuk javítani.

Egy ismert kifejezésre többen keresnek, de ott a weboldalak száma is nagyobb. Erősödik a verseny és nehezebb, időigényesebb eszközöket kell felhasználni a helyezés javításához.

Hazánkban is létezik egy ilyen eszköz, ez a SEOzseni keresőoptimalizálás (SEO) és linképítés online webapp, amit egy böngészőben bejelentkezve használhatunk.

A helyezés javítása sokaknak fontos feladat, hiszen a vásárlás előtti tájékozódás elsődleges eszköze a Google kereső. Ezek a személyek már eleve nyitottak a weblap üzenete felé, hiszen ők maguk akarnak választ találni a kérdéseikre – éppen ezért használják a keresőmotort.

Az ilyen típusú látogatók értéke a legmagasabb. Fogékonyak és nyitottak, ezért velük könnyebben, gyorsabban és nagyobb arányban lehet elérni a kitűzött célokat.

A rangsorolás alapja a jó minőségű tartalom

A Google keresőoptimalizálás alapja a jó minőségű tartalom készítése, ami a felhasználóknak élményt nyújt. Ezt nevezik tartalomépítésnek. SEO szakértő kiválasztásánál először vegyük figyelembe, miként képes az oldal tartalmának javítására.

A tartalomépítés lényege, hogy a fókusz kulcsszó megfelelő környezetbe kerüljön és az oldal lényeges elemeibe legyen beépítve. Alapos kulcsszókutatással lehet ezeket a kifejezéseket megtalálni. Az oldalon belül eltér az egyes elemek fontossága.

Az elmúlt években a Google rangsorolási algoritmus új irányba indult el. Behoztak egy teljesen új szemléletet, ami a neurális hálózatokon vezérelt gépi tanulásra épül.

Létrejött az egyetemes nyelvi interfész (BERT), ami a szavak karakter szintű elemzése (hagyományos SEO) helyet már a szavak jelentését és szókapcsolatát veszi figyelembe (szemantikus SEO).

Ma már az a fontos, hogy milyen kifejezések környezetében szerepel a kulcsszó. Minden témának megvannak a maga sajátos kifejezései. Olyan szavak, amely a csak az adott témára jellemző – de más vagy általános témában nem szoktuk használni.

Ezeket nevezzük szemantikus kulcsszónak. Ilyen kifejezések beépítésével növelhetjük weboldalunk értékét a Google szemében, aminek a jutalma jobb helyezés.

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom