andezit

Az andezit az egyik leggyakrabban használt építőanyag. Számos esetben szükségünk lehet rá, amikor megbízható szerkezeteket, burkolatokat szeretnénk kialakítani. Ugyanis rengeteg előnyös tulajdonsága van, aminek köszönhetően biztos megoldást jelent az építkezések, illetve kertek kialakítása, díszítése alkalmával.

Minőségi útépítés

Az andezit elsőszámú felhasználási területe nem más, mint a jó minőségű utak építése. Az egyik fontos mozzanat, amikor a beton alapját elkészítjük annak érdekében, hogy a szerkezete kellőképpen stabil legyen. Ilyenkor, vagyis az alapozási munkák során kerül felhasználásra az andezit.

Ha megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy a vasúti síneknél is ezt a kőzetet használják töltésként. Ez nem véletlen, hiszen kiváló alapot kínál a súlyos vonatoknak, amik ezeken az útvonalakon közlekednek.

Kerti tó kialakítása

A természetes köveket gyakran használják fel a kertek kialakításakor is, ami az andezitre is igaz. A sziklakertek létrehozásakor például remek választást jelentenek a laposabb és a természet által változatosra formált típusok is.

Sok helyen elterjedt a több szintes sziklakertek kialakítása is, az andezitet ez esetben is nagyon jól tudjuk használni. Ugyanúgy, ahogy akkor is, ha a házunk mellett létre szeretnénk hozni egy kerti tavat.

Az alapok elkészítését követően ugyanis el kell rejtenünk a takarófóliát, illetve az sem árt, ha a tó szegélyrészét szépen kidíszítjük. Ezt pedig mi mással tehetnénk meg, mint az andezittel?

Homlokzatok díszítése

Az andezitre nemcsak az utak alapozásakor, illetve a kertek kialakításakor lehet nagy szükség, ugyanis a homlokzatok minőségi és precíz burkolásakor is jó szolgálatot tesz. A burkolatok kialakításakor különösen nagy figyelmet kell szentelnünk arra, hogy a megfelelő méretű és formájú természetes köveket használjuk.

Tökéletes végeredményre ugyanis csak így tehetünk szert. Az andezit felhasználásával a burkolóanyag nemcsak szép lesz, hanem az időjárás hatásainak is remekül ellen fog állni, ami szintén óriási előny.

Kép forrása: Kontener-rendeles.info

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom