takaróponyva

takaróponyva

Beköszöntött az ősz, és magával hozta a hatalmas esőzéseket. Ez bizonyos szempontból persze jó, mert a természetnek szüksége van a csapadékra, abból a szempontból viszont kevésbé hasznos, hogy az eső, a pára és a jégeső könnyűszerrel tönkre tehetik féltve őrzött kincseinket. Megmutatjuk, hogyan óvd meg őket!

Mi mindenre jó egy takaróponyva?

Takaróponyvákat különböző vastagságban lehet kapni, és mindegyiknek más a funkciója. Természetesen védelmet nyújtanak a csapadék elől, de ezen kívül a por, az erős napfény, a szél és az UV-sugárzás ellen is. Meggátolják a pára lecsapódását, így hasznosak a rozsdásodás és a penész elleni küzdelemben is.

A legtöbb takarófólia ráadásul eléggé strapabíró, hiszen az a cél, hogy az időjárás különféle viszontagságainak is ellen kell tudjanak állni, ez pedig azt jelenti, hogy akár több évig is lehet őket használni. Vagyis igazából bármilyen idő ellen is szeretnéd megvédeni a dolgaidat, biztosan fogsz rá találni takaróponyvát.

De az időjárás mellett az állatok ellen is hasznos: megvédi a tűzifádat a bogaraktól, az autódat a nyestektől, a kerti bútoraidat az arra járó madarak potyadékától. Abban is segít, hogy ne költözzenek rágcsálók az értékeid közé, és ne tegyék tönkre azt.

Vagyis mihez használhatod a takaróponyvát?

Bármihez, amit meg szeretnél védeni az időjárás viszontagságaitól.

Vegyük például az autókat. Nem csupán a jégeső vagy a hó ellen jó, ha védve van az autód, de bizony az erős napsütés és az UV-sugárzás ellen is, ami káros lehet az autó fényezésére. A nyári nagy melegben könnyen felhevül a kocsi, hiszen egy fém dobozról beszélünk. És nyáron sokkal jobb érzéssel ül bele az ember a hűvös kocsiba, mint egy tűzforró szaunába, nem igaz?

De ha van például egy szép virágoskerted, annak is tökéletes védelmet biztosít egy takaróponyva. Kifeszíted a kiskert felé, és máris védve lesz az erős esőzéstől és a jégtől is, hogy sokkal tovább gyönyörködhess pompázó virágaidban. Ugyanez érvényes a gyümölcsös-, zöldséges kertekre, amiket tönkre tehet nyáron egy erősebb vihar. Ezeket mindenképpen érdemes valamilyen módon fedetten tartani, hogy a termés ne vesszen kárba.

Ugyanitt megemlíthetjük a teraszokat is. A teraszokat azért találták ki, hogy az ember oda bármikor kiülhessen, és élvezhesse a kertje meghittségét. Ámde esőben, vagy tűző napon ez mégsem olyan kellemes. Ezért érdemes felszerelni egy kinyitható takaróponyvával, hogy bármilyen idő is legyen, te kényelmesen pihenhess a teraszodon.

A fentieken túl természetesen bármit is szeretnél szabadban tárolni, nem árt megvédeni. Ha például kályhával fűtesz, és van félretéve egy farakás a kertedben, akkor mindenképpen szükséges letakarni, nehogy átnedvesedjen, vagy bepenészedjen, és használhatatlanná váljon. De biciklik vagy egyéb tárgyak lefedésére is tökéletesen alkalmasak a takaróponyvák, akkor is, ha csak a portól szeretnéd megvédeni értékeidet.

Hazánk változékony időjárása sajnos nem kedvez a szabadtéren tárolt tárgyaknak, de bármit is szeretnél lefedni vagy megvédeni, biztos lehetsz benne, hogy találhatsz rá megfelelő fajta takaróponyvát.

Ha szeretnél valóban minőségi, tartós ponyvákat venni igazi szakértőktől, ide kattints!

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert