mosógép

A fizikai áruházak és a webshopok kínálatában rendkívül sok mosógép található. Akadnak köztük olcsóbb és drágább változatok is, és természetesen nemcsak a készülékek árát illetően vannak különbségek, hanem azok paraméterei, tudása kapcsán is.

Mik a drágább mosógépek főbb ismérvei?

Azok a modern mosógépek, amelyek több pénzbe kerülnek, már ránézésre is stílusosabbak. Letisztultabb forma, futurisztikusabb kinézet és kezelőfelület jellemzi őket. Jellemzően a zajkibocsátásuk is alacsonyabb. Ez fontos szempont lehet egy kisebb lakás esetén, vagy abban az esetben, ha társasházban élünk és esetenként késő este is szeretnénk kimosni egy adag ruhát.

A több százezer forintba kerülő berendezések túlnyomó többsége rendkívül energiatakarékosan működtethető. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik drágább típus az “A” energiaosztályba sorolható, de való igaz, hogy csak elvétve található köztük energiaigényesebb masina.

Amiben szignifikánsan eltérnek még a drágább mosógépek a pénztárcabarátabb árcímkével rendelkező társaiktól, az az, hogy sokkal több funkcióval rendelkeznek. Ezek közé tartozhat a folttisztítás, a gőzprogram, a szupergyors mosási lehetőség vagy az antiallergia funkció. Arról, hogy pontosan mi mindenre képes egy kiszemelt gép, érdemes alaposan tájékozódni az adatlap segítségével.

Könnyebb kezelni egy nagyobb tudású mosógépet

A magasabb ártartományban lévő gépek közül számos modell képes arra, hogy automatikusan kimérje, hogy adott mennyiségű ruhaneműhöz mennyi mosószerre és vízre van szükség. Ehhez csak időnként újra kell tölteni a különleges kialakítású tartályokat, az adagolásról pedig a mosógép maga gondoskodik további emberi beavatkozás nélkül.

Sőt, bizonyos berendezések még automatikus programokkal is fel vannak vértezve, amelyek során a gép az anyag típusához, valamint a szennyeződés mértékéhez igazítja a mosást különféle algoritmusok segítségével. Mindezeknek a lehetőségeknek köszönhetően hosszú távon sok pénzt lehet megspórolni, kiváltképp akkor, ha valaki meglehetősen gyakran szokott mosni.

A mosás során az egyik legnagyobb kihívást az jelentheti, ha különféle foltokat kell eltávolítani a textíliákból. A folteltávolító funkcióknak hála kitűnően előkezelés nélkül meg lehet birkózni az olyan szennyeződésekkel is, mint a vaj, az olaj, a fű vagy a vörösbor által okozott pacák.

A gőzprogrammal rendelkező gépek egyre népszerűbbek

A drágább mosógépek között sok készülék gőzprogrammal is rendelkezik. Rendkívül előnyös, ha egy mosási programot gőzös ciklus zár le, hiszen a gyűrődések mértéke jelentősen lecsökkenthető ezzel a megoldással.

A gőz, valamint a dob visszafogott mozgása ugyanis megnyitja az utat a levegő áramlásának a ruhák rostjainak belsejében. A forró levegő a szövetszálakat fellazítva kisimítja a gyűrődéseket.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom