kert

A kerti élet egyet jelent a pihenéssel, a kikapcsolódással, a feltöltődéssel, és igen, olykor a munkával, a kertrendezéssel, a környezet szépítésével. Ám, aki szereti a friss levegőt, akit elvarázsol az udvari miliő, annak minden egyes odakint töltött pillanat felbecsülhetetlen erővel bír.

S ez az amúgy aligha felülmúlható élmény tovább fokozható akkor, ha akadnak olyan kezes kiegészítők, kellékek, eszközök, amik nemcsak az esztétikus kisugárzáshoz, hanem a funkcionális kinti léthez is hozzájárulhatnak.

Kényelem – nélküle a kerti idill elképzelhetetlen

Kimenni a kertbe, gyönyörködni a természetben, elmerülni a táj szépségében, a madarak énekében, a virágok ragyogásában, a fák magasra törő árnyékában olyan mementók, amiknek a megélését nem érdemes elkapkodni. A legjobb leülni, és élvezni mindazt, amit az oly ismerős környezet adhat.

kerti padok többek között ezért nem hiányozhatnak az udvarból. Jó, ha könnyű őket mozgatni, ha kicsi a súlyuk, ezáltal gond nélkül ide-oda pakolhatóak.

Az is előnyös, ha az alapanyaguk bírja a strapálást, beleértve az esőt, az UV-sugárzást, sőt adott esetben télen a fagyokat. Mert így állandó kerti bútorokká avanzsálhatnak, és nem kell őket a szezon végén bezsúfolni a pincébe, a garázsba, vagy a kerti faházba.

Nyilván a pad a kialakításából adódóan igényel némi párnázottságot ahhoz, hogy hosszú távon is kényelmes felületet biztosítson. Ezt könnyű megvalósítani, és a végeredmény magáért beszél.

Nem érdemes meglepődni azon, ha ezek után a kint töltött idő egyre hosszabbá válik, mert ülni, és elmerülni abban, ami van, akár becsukott szemmel mélyre szívva a balzsamos levegőt közben, olyan ajándék, aminek az értéke, az ereje nap, mint nap megtapasztalható, és ami mégsem unható meg, mert mindig van benne valami pezsdítő, valami izgalmas, valami új, valami időtlenül varázslatos.

Az eső kizáró, pontosabban a négy fal közé bezáró ok?

Első látásra úgy tűnhet, hogy igen. Ha esik az eső, vagy ha történetesen az UV-sugárzás már-már elviselhetetlen, akkor nem marad más, mint a várakozás. Mert előbb vagy utóbb csak eláll a zápor, vagy éppen enyhül a napsugárzás.

Nyilván ez így is történik, de kár lenne csak ezért bent rostokolni, amikor nincs is andalítóbb, vonzóbb a bársonyos, esőtől pézsmaillatú levegőnél. A kerti pavilonok ezekre a helyzetekre is megoldásként szolgálhatnak.

A felállításuk pofonegyszerű, ahogy a rögzítésük sem nehéz feladat, egyúttal nem vallanak szégyent még akkor sem, ha a körülmények nem a legideálisabbak.

A védelmükben az időjárási viszontagságok többsége nem okozhat sem fennakadást, sem problémát, s tovább élvezhető a kinti lét öröme. Aztán, ha eljön az ideje, akkor a lebontás sem generálhat kihívást.

A felsorolásnak itt még nincsen vége?

Korántsem, tulajdonképpen éppen csak megemlítettünk pár vitathatatlanul elmaradhatatlan kelléket. A www.hawaj.hu oldalon sorban állnak a figyelemért, meg persze a beszerzésért azok a termékek, amik szintén nem hiányozhatnak a kerti életből, és amiknek a segítségével még jobban kiteljesíthetőek az amúgy is érzékeket kényeztető kinti élmények.

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Otthon, Kiskert