Microsoft Office

Ugyan, hol van már az írógépek kopogása és az írásvetítők fóliájának keresgélése! A technikai fejlődés hatalmas léptekben halad előre, és ami tegnap még a mindennapi élet részét képezte, az ma már csak nosztalgia. A számítógépek elterjedése az élet minden területén változást hozott, könnyebbé és egyszerűbbé téve azt.

A számítógépünk, laptopunk egyik legfontosabb szoftvere az Office, hiszen ez teszi lehetővé azt, hogy “papírra” vessük gondolatainkat, táblázatba rendezzük kimutatásainkat, bemutassuk előadásunkat, publikáljunk vagy éppen adatbázisokat kezeljünk, valamint ezek mellett még feladatainkra is figyelmeztet és az e-mail segítségével összeköt a külvilággal.

A Microsoft Office szoftvert mindenképpen érdemes gépünkre telepíteni, hiszen egy létfontosságú programról van szó. Többféle változatot is találunk a MasterKeys Microsoft Office szoftverei között, mérjük fel, hogy melyikre van szükségünk, hiszen tudásban és árban is különbséget találhatunk.

Honnan indult?

Az Office története 1990-ben kezdődött, a Windows 2.0 verzió megjelenésével egyidőben dobták piacra az Office 1.0 verzióját. Az elkövetkezendő években mind a Windows, mind pedig az Office párhuzamosan fejlődött, és jöttek ki újabb és újabb verziók. Az évek során egyre jobbá vált a grafika, mutatósabb lett minden és újabb funkciók kerültek be a programba.

Aki korán kezdte az ipart, még emlékezhet a nagyjából 20 floppy lemezből álló készletre, amellyel telepíteni lehetett az Office-t, ma már viszont elegendő egy kattintás a hivatalos oldalra, valamint egy jogtiszta kód megvásárlása, és máris élvezhető minden szolgáltatás.

Mit tud?

Egyre több mindent. A leggyakrabban használt eleme természetesen a Word és az Excel, de a PowerPoint bemutató is alap ma már bármelyik kisiskolás gyermek számára is. A Publisher használata már speciálisabb, míg az Outlook továbbra is népszerű asztali levelező program.

A OneNote a korábbi verziók része, mivel a Windows 10 már alapból tartalmazza, az Access pedig az adatbázisok kezelésére kínál megoldást.

  • Word: Nevezhetjük az írógép modern változatának, hiszen szövegek írására készült, azonban ma már nem kell megijedni, ha elgépelünk valamit. Millió lehetőség a szöveg formázására, képek ábrák, táblázatok beszúrására, teljes publikációk megírására.
  • Excel: A táblázatkezelő számol, elemez, grafikonokat készít, komplett matematikai műveleteket végez, az adatokból dokumentumokat hoz létre.
  • PowerPoint: látványos bemutatók, fényképes prezentációk, animációk, üzleti terv akár 3D-s modellekkel.
  • Outlook: leveleidet egy helyen kezelheted, akár több fiók esetén is.
  • Publisher: hírlevelek szerkesztésére, webes publikációk, nyomdai anyagok készítésére alkalmas program.

Fontos tudnivalók

Amikor Office-t vásárolsz, nézd meg, hogy milyen a géped operációs rendszere, mert nem biztos, hogy futni fog rajta minden változat! A legújabb Office-verziók a Windows 10-re vannak optimalizálva, ha régebbi oprendszered van, akkor keress olyan kiadást, ami megfelel a géped paramétereinek!

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom