szendvicspanel

Amikor fémszerkezetekről és csarnokokról beszélünk, számottevő előnyökre gondolunk. Mindenekelőtt a klasszikus szerkezetekhez – beton, tégla stb. – képest, kevesebb építési korlátozás, valamint jelentős anyagveszteség észlelhető.

Ezenkívül a fémszerkezetek könnyen bővíthetők és mozgathatók. Gond nélkül belátható, hogy a csarnokok miért váltak az ipari és kereskedelmi építőipar „sztárjaivá” az elmúlt években.

A fémszerkezetes csarnokok népszerűségének növekedésével párhuzamosan korszerű szigetelési megoldások is születtek, mint például a hőszigetelő, szendvicspanel csarnoképítés.

Függetlenül attól, hogy burkolásról vagy elválasztásról beszélünk a szendvicspanelek rendkívül sokoldalú termékek, változatos kínálatuk sikeresen teljesíti a megrendelők igényeit.

Mire jók, és alkalmazhatók a szendvicspanelek?

A szendvicspanelek olyan építőanyagok, amelyek minden típusú építkezés falát és tetőjét lefedik. A szendvicspanelek jellemzői sokrétű felhasználásukat teszik lehetővé.

Itt van néhány közülük:

  • raktár vagy termelő helyiség;
  • kis és nagy kereskedelmi helyek;
  • közműépületek;
  • mezőgazdasági épületek;
  • előre gyártott házak;
  • irodaépületek;

A szendvicspanelek élelmiszer-feldolgozó gyárakban is használhatók, de olyan helyeken is, ahol maximális higiéniai feltételek szükségesek, mert nincsenek hatással az élelmiszerekre, amelyekkel érintkeznek. A panelek ellenállnak az élelmiszer-feldolgozásban és tisztításban használt vegyszereknek.

A szendvicspanelek használhatók épületfalként, kül- és beltéren egyaránt, de kiegészítő védelemmel ellátott helyiségekben tetőként vagy álmennyezetként is.

Melyek a szendvicspanelek legfontosabb előnyei?

Gyors üzembe helyezési sebesség

A klasszikus burkoló- vagy hőszigetelő rendszerekkel összehasonlítva észre fogja venni, hogy a munkaidő minimális, az idő kb. 60%-kal csökkent a klasszikus rendszerekhez képest.

Sőt, a klasszikus rendszerekhez képest a munkaerő és a kezelés is jelentősen alacsony, azon egyszerű oknál fogva, hogy a szendvicspanelek önmagukban is kész elemei a hőszigetelő rendszernek.

Fokozott szigetelési hatékonyság

Köztudott, hogy mind a poliuretán habbal, mind a poliizocianuráttal készült szendvicspanelek különleges szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek a klasszikus hőszigetelő anyagokhoz képest. Tehát a hőszigetelő panelek hatékonyabbá teszik az energiaköltségeket működés közben.

Könnyű súly

Legyen szó bármely kategóriáról, falpanelekről vagy tetőpanelekről, súlyuk egyiknek sem lesz nagy, ami jelentősen megkönnyíti a beépítést, hiszen ezáltal könnyen kezelhetőek.

Nagy ellenállás a hőmérséklet változásokkal és a változó légköri viszonyokkal szemben

Ellentétben más burkoló- vagy hőszigetelő anyagokkal, amelyek összetételükben cementet vagy más hasonló anyagokat tartalmaznak, a szendvicspanel nagy rugalmasságú késztermék, és a speciális lakkokkal és festékekkel történő bevonásával bármilyen hatásnak ki lehet tenni.

Ez semmilyen módon nem befolyásolja minőségüket, még az idő múlásával sem.

Profilok és színek széles palettája a befejezéshez

Az elmúlt évek építészeti trendjei számos igényt támasztanak a tervezéssel és a színpalettával kapcsolatban. Befektetése pedig annál inkább megbecsülésre kerül, ha minden funkcionális szempont mellett olyan szemponttal is harmonizál, amely megfelelően tükrözi tevékenységét.

Éppen ezért a gyártók is egyre inkább arra törekszenek a minőség mellett, hogy a változó trendeknek és igényeknek is megfeleljenek, lépést tartva a modern kor kihívásaival!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)

Comments are closed.

Friss cikkek innen:Támogatott tartalom